Boussaboun ziet 'een van de meest onderschatte spelers van Nederland' schitteren tegen Ajax

28 oktober 2023, 21:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ESPN

Ali Boussaboun is een groot liefhebber van Othmane Boussaid. Voorafgaand aan de competitiewedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Utrecht steekt Boussaid de loftrompet over de linksbuiten van de Domstedelingen.

Boussaboun, die in zijn actieve carrière ook voor Utrecht speelde en inmiddels werkt als analist bij ESPN, is de afgelopen weken onder de indruk geraakt van de 23-jarige Boussaid. “Het is een jongen die altijd in beweging is. In zijn aanname is hij altijd in beweging. Hij is fysiek niet sterk, maar hij blijft uit de duels door altijd in beweging te zijn. Hij heeft bijna nooit een aanname uit stilstand. Hij heeft een actie in huis, hij heeft een goede kap in huis”, zegt Boussaboun.

Artikel gaat verder onder video

De analist zet zijn betoog kracht bij met beelden uit de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax (4-3) van vorige week. Boussaid liet bijvoorbeeld Anton Gaaei zijn hielen zien en stuurde ook Carlos Forbs het bos in met een behendige aanname. “Kijk! Hij geeft ook nog een goede voorzet. Dat doet hij zo vaak. Het is een heel lastige speler om te bespelen. Wat ik mooi vind aan hem, is dat hij nooit verzaakt. Hij werkt kei- en keihard. Hij doet ook altijd zijn verdedigende taken.”

Boussaboun vindt de Belg 'misschien wel een van de meest onderschatte spelers van de Eredivisie'. “Dat meen ik echt. Toen het niet goed ging, werd hij geslachtofferd en speelde hij niet. Onder Ron Jans speelt hij nu weer wel en laat hij zijn waarde zien. Het is een heel goede en nuttige speler. Ik vind dat je hem ook moet laten staan als het even wat minder gaat, want die jongen werkt keihard.”

Othmane Boussaid is een van de meest onderschatte spelers van Nederland

Laden...
172 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen