Driessen schrikt bij Ajax: 'Is er iets mis met zijn gezichtsvermogen?'

9 oktober 2023, 07:42   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots / ESPN

Valentijn Driessen vraagt zich in zijn column in De Telegraaf af of er wat mis is met het gezichtsvermogen van Gastón Ávila. De verdediger van Ajax grossierde in de Europa League-wedstrijd tegen AEK Athene (1-1) in balverlies en maakte enkele dagen later tegen AZ (1-2) ook geen bijster sterke indruk als centrale verdediger.

Ávila is één van de twaalf spelers die afgelopen zomer door Sven Mislintat naar Ajax is gehaald. Volgens Driessen voegen alle aankopen niets aan de selectie toe. "Sommigen vroegen zich af of Gaston Avila, Jakov Medic, Georges Mikautadze en Chuba Akpom werkelijk van Eerste Divisie-niveau zijn. Tegen AZ bevestigde het kwartet miskopen dit met regelrechte wanprestaties. Bij Avila vraag je je af of er iets mis is met zijn gezichtsvermogen als je ziet dat hij bijna iedere bal inlevert bij de tegenstander", aldus Driessen.

Artikel gaat verder onder video

Ajax nam Ávila in de zomerse transferperiode voor 12,5 miljoen euro voor Antwerp. Door bonussen kan de transfersom met nog eens twee miljoen euro oplopen. Hoewel de Argentijn als linksback naar de Johan Cruijff ArenA is gehaald, gebruikt Maurice Steijn hem nu als centrale verdediger. Jorrel Hato, die eerst in het hart van de defensie stond, was de afgelopen wedstrijden de linksback van de Amsterdammers.

Van de twaalf aanwinsten is Ávila één van de weinigen die op dit moment een basisplaats heeft bij Ajax. Tegen AZ moesten Diant Ramaj, Anton Gaaei, Branco van den Boomen, Chuba Akpom, Georges Mikautadze, Borna Sosa en Benjamin Tahirovic plaatsnemen op de bank. Josip Sutalo en Sivert Mannsverk ontbraken vanwege fysieke problemen in de selectie.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driessen gaat gewoon altijd die grens over van normaal journalistiek bedrijven naar schofferen en beledigen. Jammer dat deze man keer op keer een platform krijgt. Azijn-generatie.

Ajacio
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Driesen is een gefuseerd eikeltje In de telegraaf zitten zijn stukjes vol frustratie Die man die moet behandeld worden, daar is echt iets mis mee NOOIT heeft hij wat positiefs, altijd negatief En dan trappen naar mensen die hem wel eens pijn gedaan hebben Bah wat een engeltje is dat zeg

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen