Feyenoord heeft sterke onderhandelingspositie: geen ‘geval Sangaré’

3 oktober 2023, 10:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Feyenoord heeft bij geen enkele speler in de huidige A-selectie een afkoopkoopclausule in het contract staan. Hoewel er recentelijk veel verbintenissen werden verlengd, hebben de Rotterdammers bij geen enkele speler een vooraf bepaalde prijs vastgesteld waarvoor iemand met vertrekken.

Dat meldt 1908.nl. Bij andere topclubs is het niet ongebruikelijk dat er wel vaste bedragen worden afgesproken op het moment dat het contract wordt verlengd. Daarmee wordt er wat gegeven door de speler én door de club. Het meest recente voorbeeld is PSV’er Ibrahim Sangaré, die daardoor voor bijna veertig miljoen euro kon vertrekken naar Nottingham Forest in de uiterste slotfase van de transferwindow.

Artikel gaat verder onder video

“Geen enkele contractspeler van Feyenoord 1 heeft momenteel een afkoopclausule in zijn verbintenis staan”, schrijft het medium over de situatie in De Kuip. “Het gegeven houdt in dat er geen enkele speler tegen een bepaalde transfersom op te pikken is bij de regerend landskampioen van Nederland.”

In de komende transferwindows kan Feyenoord zich dus heel hard opstellen in de onderhandelingen met andere clubs, als zij zich melden voor spelers van Feyenoord. Bijvoorbeeld als de Rotterdammers dan nog volop in de titelstrijd verwikkeld zit en mogelijk de groepsfase van de Champions League overleeft, hoeft het niet mee te werken aan clubs die geïnteresseerd zijn. Van de huidige selectie hebben alleen Alireza Jahanbakhsh en Kostas Lamprou een aflopende verbintenis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Goudvis13
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De eerste stapjes zijn eindelijk gezet voor goed beleid, nu dit vasthouden. Gelukkig staat nu het kapitaal op het veld, nu veder uitbouwen.

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je kunt wel zo hoog gaan zitten. Zoals je nu al hoord bij Giminez 60 mil terwijl andere clubs denken aan 35 mil

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wie hoor jij dan . Niet Feyenoord !!!

Roffainho
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gevalletje Sangare?? Voor Geertruida krijgen we nooit geen 37 milj. meer (aangezien zijn contract volgend jaar afloopt, dus deze zomer is de laatste transferperiode waar we nog aan hem kunnen verdienen). Ennehm Feyenoord heeft nog nooit 37,5 milj. voor 1 van zijn spelers gehad (helaas). Dus voor veel spelers zou dit een mooi bedrag zijn (excl. Gimenez, die kost het driedubbele, plus 25% doorverkoop winstpercentage 😁)

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen