Koeman: 'Het is niet prettig om Ajacied te zijn, maar hij zet grote stappen'

9 oktober 2023, 17:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Met Steven Bergwijn en Brian Brobbey heeft Ronald Koeman twee spelers van Ajax geselecteerd; Steven Berghuis is geblesseerd afgevallen. Ondanks de mindere prestaties staan sommige Ajacieden er dus nog altijd goed op bij de bondscoach. Met name over Brobbey is Koeman goed te spreken.

Koeman snapt dat de spelers van Ajax wellicht met minder zelfvertrouwen dan normaal aankomen in Zeist. "Het is nu niet prettig daar te zijn. Maar ik heb niks gemerkt. Ik zie dat Brobbey fitter is en oogt dan hij vorig seizoen was. En Bergwijn is altijd een speler die gebracht heeft wat ik van hem vind dat hij moet brengen."

Artikel gaat verder onder video

Op de persconferentie van maandag wordt Koeman ook gevraagd hoe hij in het algemeen denkt over de gebeurtenissen bij Ajax. “Gek wat er allemaal gebeurt, hoe het allemaal gaat. Als je kijkt naar wedstrijden, dan schrik je van het niveau. Als AZ, met alle problemen die AZ heeft gehad zoals het verliezen van spelers, zo simpel wint, dan ben je wel heel ver gezakt”, doelt hij op de 1-2 zege van AZ op zondag.

Koeman krijgt van Fresia Cousiño Arias de vraag of hij de situatie snel ziet veranderen. “Nou, de spelers zullen niet veranderen, lijkt mij”, antwoordt hij. “Over de trainer heb ik geen mening. Ik denk dat de situatie daar heel moeilijk is. Ik sta er te ver van af om er dingen over te zeggen. Dat wil ik ook niet, ik geef mijn mening over wat ik zie.”

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Welke grote stappen?????? Na een goed begin, toen Bergwijn bij Ajax kwam, is hij ver weg gezakt. En neemt als aanvoerder Ajax niet op sleeptouw. En Brobby heb ik nog nooit een goede spits gevonden voor Ajax

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien missen wij een stukje inside information, net als bij Timber 😂😂😂 Wat moet je in godsnaam met Bergwijn in je elftal, kijk deze beste man wel wedstrijden van Ajax

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen