Mike Verweij komt met een voor Koeman pijnlijke constatering na vreemde actie Geertruida

17 oktober 2023, 12:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots/De Telegraaf

Ronald Koeman benadrukte in de aanloop naar het cruciale treffen tussen Griekenland en het Nederlands elftal meermaals op dat zijn ploeg ‘slim’ moest gaan spelen. Volgens Mike Verweij is die boodschap niet helemaal goed overgekomen. De Ajax-watcher van De Telegraaf noemt een actie van Lutsharel Geertruida vroeg in de eerste helft als voorbeeld.

Geertruida was in het afgelopen seizoen een van de absolute uitblinkers in de kampioensploeg van Feyenoord en speelde zich in Rotterdam in de kijker van het Nederlands elftal. Hoewel hij een ongelukkig debuut beleefde in de heenwedstrijd tegen Frankrijk in de EK-kwalificatie en ook in de Final Four van de Nations League niet het gewenste niveau haalde, kon hij in september en ook in de voorbije interlands op een basisplaats rekenen. Maar waar hij tegen Frankrijk niet tot nauwelijks ingreep bij de openingstreffer van Kylian Mbappé, werkte hij zich maandagavond in en tegen Griekenland al vroeg in de wedstrijd opnieuw in de nesten.

Artikel gaat verder onder video

De Feyenoord-verdediger liet zich vlak voor de middenlijn heel makkelijk de bal ontfutselen en maakte vervolgens een noodzakelijke overtreding. Uit frustratie trapte Geertruida vervolgens ook nog de bal weg, wat hem zomaar een tweede gele kaart had kunnen opleveren. De scheidsrechter had hem immers al op de bon geslingerd voor zijn overtreding. Verweij verbaast zich over dat moment. “Wat me wel heel erg opviel: Koeman hamerde een dag voor de wedstrijd op slimmigheidjes. In de dertiende minuut pakt Geertruida in een actie een gele kaart. Die had de scheidsrechter al in zijn hand en vervolgens schiet Geertruida de bal nog keihard tegen het reclamebord”, zegt Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Volgens Verweij mocht Geertruida niet klagen dat hij op het veld mocht blijven staan. “Als de scheidsrechter kwaadwillend is, het is een Spaanse pietlut, dan vlieg je er gewoon met rood af na dertien minuten en dan heeft Nederland wel een heel groot probleem. Dus de boodschap van Koeman dat Nederland slim moest zijn in deze wedstrijd, is volgens mij niet helemaal goed overgekomen”, concludeert de verslaggever. Geertruida zagen we na de rust niet meer terug binnen de lijnen. Koeman besloot over te schakelen naar een formatie met vier verdedigers en dat ging ten koste van de Feyenoorder. Hij werd vervangen door Donyell Malen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou als ik Krotje, dit zo overbreng dan ben ik een kneus van een "neus", Feijenoordhater die altijd commentaar geeft op Feijenoordspelers, nou hier doet Verweij ( niet mijn vriend) dat. Dit artikel gaat over Geertruida die toevallig Feijenoordspeler is en over Oranje. Ik ben benieuwd hoe de complotdenkers onder de Feijenoorders hier op reageren.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ben Feyenoord supporter, maar totaal oneens met jullie. Nee gekheid;) het was zeker slecht wat Geertruida liet zien. Daar kunnen weinigen omheen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Beste Mich, dank voor je opbeurende reactie maar even serieus, het gaat nu over Geertruida als Oranje speler en als zodanig wordt hij geanalyseerd. Het had net zo goed Bergwijn, Veerman kunnen zijn. Je mag toch zonder dat je in een bepaalde hoek van "heksen jacht op", "Feyenoordhater", "gefrustreerde Ajacied" en "jaloers op Feyenoord"
wordt geduwd. Ik wil jou niet er bij betrekken, maar er is één personage hier gtsb die loert en loert op mij en komt dan met drogredenen mij daarvan te beschuldigen, manisch. Wat zou er met Geertruida zijn eigenlijk, plankenkoorts ? Stress ? Druk ? Hij is in elk geval beter dan die rampspoed Rensch bij ons.

Flamingo
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vind dat iedereen fatsoenlijk op elkaar kan reageren, ongeacht support van welke club. Nee denk geen plankenkoorts, denk juist te nonchalant. Hij is erg rustig aan de bal, soms te rustig dan krijg je dit soort dingen. Overigens ben ik het met je eens dat alle oranje spelers zo’n beetje een onvoldoende scoren, Hartman en Reijnders wel dikke voldoendes

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geertruida liet zich aftroeven ok mbappe is niet de minste speler maar hij had zich er wel voor moeten gooien iemand zoals mbappe daar moet je rond de 16 tegenaan geplakt zijn. ik denk de dodelijkste speler op dit moment om en nabij de 16.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje pot verwijt de ketel joh . Ik heb geprobeerd om gewoon te praten met je . En wie begon er weer na een paar dagen. Gisteren ook je hebt het alleen over geertruida ,terwijl niemand ook ik niet zei dat hij goed speelde . Ik zei hij maakt een fout ,daarna gewoon wat hij moet doen . Heb ook gezegd dat hij er voor mij niet in hoeft . Zolang hij het bij ons prima doet boeit het mij weinig. Maar jij breekt hem gewoon helemaal ordinair af Alle andere spelers die slecht of minder speelde komen niet aanbod . Wie stopte ook de discussie met niet meer reageren ??. Jij ging en gaat rustig door hier. Met je stukje over virgil en dan verwijzen naar mij . En nu hier weer Ik wou vandaag niet eens reageren ,ook niet een verwijzing ergens naar jou . Of mijn gelijk halen . Jij bent degene die door ging en gaat . En nu speel je dat je zo'n aardige gozert bent ,wat een kul joh . Totaal onschuldig Al het gezeik begint bij jou of king . En dat weet iedereen hier . Misschien eens leren lezen en begrijpen wat mensen zeggen . Misschien ook eens wat anders gaan doen dan hier zitten en denken dat het je huiskamer is

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mich helemaal eens . Verder heb ik krotje nog nooit neus genoemd .

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Huh? Complotdenkers? Er kan geen Ajax bericht op deze site geplaatst worden, zonder dat er minstens 4 accounts meteen lopen te huilen over hoe iedereen altijd maar negatief over Ajax is? Wie is hier nou de complot denker..

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jurgen, Geertruida moet ook Morata en Griezmaan in de gaten in de thuiswedstrijd.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach daar is de Voetbalwappie gtsb weer, doorlopen ik heb geen zin om nog überhaupt met je te discussiëren. Vermoeiend en zinloos.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Laat gaan gtsb. Spaar je energie.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

FCJel kom op, omgekeerd ook, daar is deze site voor alleen -IK- reageer nooit op de club Feyenoord, die club interssert mij niet net asl AZ of PSV. Ik reageer hier op een speler van Oranje, die godverdomme een Feyenoorder is snap het dan man en leg niet op alle slakken zout. Ja Veerman is ook een zwakke speler in mijn ogen en hij PSV-er. Dunfries was ook iet al te best, Dumfries is van Inter. Simons was slecht en hij is van PSG/Leipzig. Zo duidelijk genoeg en val me niet lastig met die onzin.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach ja gtsb, had he net over Ajax en de KNjB ? Mij deert het net, want ik heb geen Joodse achtergrond, maar jij bent dom, voetbalwappie.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je slaat de spijker op zijn kop, die gts blijft maar komen zeuren die voetbalwappie.

FCJel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jezus gast, je hebt echt hulp nodig. Dit begint echt rare vormen aan te nemen. Je begint toch zelf over Feyenoord en complottheorieën?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

FCJel, als ik hulp nodig zou hebben in elk geval niet van jou. Jawel onder enkele Feynoordsupporters, nogmaals ik onderstreep het telkens weer, NIET de meerderheid verdomme, zijn er van die complotdenkers ja. Als je maar iets zegt over een Feyenoordspeler of over Slot b.v. dat hij zo goed is dat hij daardoor misschien weg gekocht gaat worden nou dan krijg je bagger over je, omdat je dan het verwijt krijgt dat je wil dat het gaat gebeuren, waanzin. In dit artikel gaat het over Geertruida die toevallig een Feynoorder is zou net zo goed een Ajacied kunnen zijn en in dit het gaat over Verweij die Geertruida een brevet van onvermogen gaf en daar ben ik naar de reacties van die enkele complotdenkers benieuwd naar, meer niet. Niet altijd lange tenen hebben, het gaat maar over een Geertruida, voor de rest interesseert hij mij geen hol.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nu ik de wedstrijd nog eens heb terug gekeken valt me nu pas op dat Dumfries eerst buitenspel stond na de pass van Brobbey en daarna werd de overtreding van Pavlidis pas op hem gemaakt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen