Nederlandse toparbiter zorgt voor verbazing met uitspraak over doelpunt Atlético Madrid

4 oktober 2023, 20:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Ziggo Sport

De 1-1 van Atlético Madrid tegen Feyenoord, gescoord door Álvaro Morata, was voor veel kijkers een doelpunt waarbij de wenkbrauwen gingen fronsen. De goal werd in eerste instantie afgekeurd wegens buitenspel, maar kon later – dankzij ingrijpen van de videoscheidsrechter – toch doorgang krijgen. Oud-scheidsrechter Mario van der Ende legt uit hoe dit zit.

Atlético-middenvelder Saúl werd de diepte ingestuurd, maar kon ternauwernood verdedigd worden door Mats Wieffer. Met die verdedigende actie zorgde Wieffer er echter wel voor dat Morata een opgelegde kans kreeg op de 1-1. De Spanjaard benutte het buitenkansje, maar zag de vlag voor buitenspel omhoog gaan omdat Saúl tijdens de aanval buitenspel stond.

Artikel gaat verder onder video

Arbiter François Letexier werd naar zijn scherm geroepen en draaide zijn beslissing om, tot onbegrip van veel Feyenoorders. Oud-scheidsrechter Van der Ende legt door middel van een bericht op X uit wat de regel precies is:

De analisten van RTL 7, Giovanni van Bronckhorst en Ron Vlaar, zijn niet te spreken over de 1-1 van Morata. “Volgens de regels klopt het, maar ik vind het belachelijk. De aanvallende partij heeft voordeel van een buitenspelsituatie”, zegt Vlaar, die bijval krijgt van Van Bronckhorst. “Wieffer ziet hem helemaal niet hé, hij ziet niet of het buitenspel is of niet.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kijk los even van wat je van de regel vind het is nou eenmaal de regel. Dan is het dus een geldige goal. Wieffer had de bal ook beter kunnen verwerken

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat is toch ook precies wat de analisten zeiden? Dat het volgens de regels klopt. Maar dat de regel zelf krom is naar hun mening.

BenBottelier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon een verdedigersfout. Je ziet wel vaker dat de buitenspel staande speler van de bal afblijft en een speler daarachter de bal overneemt. Zuivere goal.

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wat een gelul allemaal! ze hadden die regels nooit moeten vervangen want de ueafa fifa knvb maken heel het voetbal kapot!! het is gewoon niet leuk meer om naar te kijken!! elke keer die veranderingen dit is gewoon buitenspel klaar afkeuren!! wat is het volgende wat er veranderd wordt?? als de keeper mee naar voren gaat en in strafschop gebied staat mag hij de bal in zijn handen pakken en op goal schieten?? wat een stom dom gedoe allemaal@@ kwestie van tijd dan is voetbal DOOD!!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen