Oppermachtig PSV overtuigt ook op bezoek bij Sparta, maar ziet Noa Lang uitvallen

8 oktober 2023, 18:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

PSV heeft zondagavond de ongeslagen status in de Eredivisie behouden. De Eindhovenaren wisten op Het Kasteel op bezoek bij Sparta met 0-4 te zegevieren. Een probleemloze middag voor de ploeg van Peter Bosz, maar het uitvallen van Noa Lang is wel een smetje op deze zondag voor PSV.

Gedurende de beginfase van de wedstrijd was PSV wat dominanter. Een afstandsschot van Noa Lang en een kopbal van Olivier Boscagli kwamen op de lat terecht. Uit de tegenaanvallen kwamen ook nog kansjes voor Sparta, maar het bleef 0-0. Nick Olij had een belangrijke rol met een uitstekende redding op een vrije trap van Jordan Teze. Hij dook de bal uit de kruising en kreeg de Sparta-supporters aan het zingen: “Olij in Oranje, oh oh oh”. Dit sloeg niet op zijn keeperstenue, maar natuurlijk op het feit dat Ronald Koeman hem voor de selectie van het Nederlands elftal heeft opgeroepen. Hij heeft zich tijdens de wedstrijd, ondanks de doelpunten, kunnen laten zien aan de bondscoach.

Artikel gaat verder onder video

Een dubieuze afgekeurde goal gaf de wedstrijd reuring in de laatste paar minuten van de eerste helft. Luuk de Jong kopte tegendraads binnen na een goede voorzet van Sergiño Dest, maar de VAR greep in omdat Malik Tillman voorafgaand aan de aanval een overtreding beging. De scheidsrechter van dienst, Dennis Higler, was het eens met zijn collega en vond dat deze overtreding in dezelfde aanvalsfase plaatsvond als de goal. Conclusie: doelpunt afgekeurd. Zo gingen de teams doelpuntloos de kleedkamer in.

Snel na de hervatting kwam PSV dan echt op voorsprong. De verdediging van Sparta veranderde even in een gatenkaas. Een mooie bal van Hirving Lozano op Luuk de Jong leidde tot het doelpunt van Malik Tillman, die van dichtbij kon binnenschieten. Na deze goal volgde een slordige fase van PSV, die weer werd beëindigd met het volgende doelpunt van de Eindhovenaren. Johan Bakayoko schoot de bal vanaf de rechterkant van het strafschopgebied fantastisch in de linker kruising. De keeper was kansloos, net als bij het eerste doelpunt. Bakayoko was overigens erg dreigend deze wedstrijd, met veel acties vanaf de rechterkant, waar de Spartaanse linksback, Djevencio van der Kust, niet tegen opgewassen was.

Het werd nog mooier voor PSV met de 0-3 van Yorbe Vertessen. Hij schoot de rebound hard in het dak van het doel, nadat Guus Til de voorzet van Jordan Teze op de keeper kopte. Wederom was Nick Olij niets te verwijten. Dat laatste was net anders bij de 0-4. PSV kreeg een penalty, omdat Said Bakari Hirving Lozano in de rug liep. Luuk de Jong schoot zwak in en Nick Olij redde de strafschop. Hij had hem niet klem, waar dat wel had gekund. Zo kon de spits van PSV scoren uit de rebound.

Zo wist PSV eenvoudig te winnen en gaat het de ploeg sportief voor de wind. Twee uitvallende spelers in Noa Lang en André Ramalho zijn smetjes op de wedstrijd. De ernst van deze blessures moet nog blijken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

toch raar!! die spartaan maakt dezelfde overtreding als brobbey en deze krijgt wel geel en brobbey niks!! hoezo vervalsing!

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik vond PSV helemaal niet goed spelen vanmiddag, maar het moge duidelijk zijn dat PSV gewoon kampioenskandidaat nr. 1 is. De ploeg beschikt over redelijke tot/met goede spelers die ik bij de andere ploegen niet zie.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

elke week hoop ik op puntenverlies elke week winnen ze...... ach ja ze doen het goed eerlijk is eerlijk.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weet je wat lullig voor je club is Jurgen, dat is het ene puntje 3+1. Die 3 punten kan Feyenoord eventueel zelf op PSV verhalen, maar dat rotte ene puntje, alhoewel de competitie nog lang duurt met voor beiden, ook voor AZ en Twente (?) nog veel kansen. Ik hoop oprecht voor jou dat Feyenoord het stabiel zal blijven presteren. Mijn club Ajax moet zijn grootste tegenstander Ajax zelf elimineren, helaas. Don't worry after pain there will be laughter and after rain there will be sunshine zeg ik maar.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ja het is hopen dat ze ergens dom punten laten liggen PSV maar tot nu toe zijn ze gewoon erg goed in vorm. Ajax tja die kan je voor dit seizoen afschrijven en hopen dat je einde seizoen net in de top 6 zit zodat je toch europa in kan gaan want zonder Europa ga je geen spelers met naam kunnen aantrekken. Met een beetje geluk kan je in de winter mischien wat halen ik zou achterin beginnen 1 solide dure verdediger. misschien een verdedigende middenvelder erbij die rust brengt in de opbouw voorin talent genoeg het moet er een keer uitkomen . ik kan er met me hoofd niet omheen dat je met dit materiaal er niet meer kan uitpersen???

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Psv speelt idd prima. Maar hebben best een makkelijk programma gehad . Zijn verder langer bij elkaar ,er zijn niet veel basisklanten vertrokken Degene die verkocht zijn een op een vervangen . Verder zijn in mijn ogen veel tegenstanders zwakker geworden (sparta zeker ook) En zal psv in nederland alleen weerstand krijgen van een paar clubs . Dus zal het voor Feyenoord lastig zijn om die 4 punten in te lopen voorlopig

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Objectieve reactie gtsb, ik hoop voor jou dat Feyenoord, je passie het weer goed gaat doen. Ik verheug me nu al op de 2 wedstrijden Feyenoord/PSV en retour. Hou wel rekening mee met de wintertransfers, blessures, schorsingen, scheidsrechterlijke-/VARdwalingen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax mijn club, is momenteel op sterven na dood Jurgen. Als het zo mocht zijn dan zal ik ook in de KKD van Ajax "genieten", leuk Ajax 1 tegen Jong Ajax. Voor wie moet ik dan zijn hè ?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen