Opvallende Sevilla-statistiek biedt PSV bijzonder weinig hoop voor tweede helft

3 oktober 2023, 22:16
Foto: © ProShots

PSV en Sevilla gingen met een brilstand de kleedkamers in na hun eerste helft in het Champions League-duel in het Philips Stadion. De Eindhovenaren probeerden het echter wel: liefst twaalf doelpogingen deed het elftal van Peter Bosz in het eerste bedrijf. Die statistiek biedt echter weinig hoop voor de tweede helft.

Volg de wedstrijd tussen PSV en Sevilla in ons liveblog

Artikel gaat verder onder video

Databureau Opta zat zoals gebruikelijk weer te turven tijdens het duel en dook met de twaalf doelpogingen van de Eindhovenaren in de archieven. Wat blijkt? Sinds 2016 was het opponent Sevilla niet gebeurd dat er zó vaak in één helft een poging werd gewaagd zonder dat er gescoord werd. Destijds was Olympique Lyonnais de tegenstander. De einduitslag van die dag biedt PSV weinig hoop: 0-0.

Overigens leek het kort na de hervatting zelfs een nog slechtere avond voor PSV te gaan worden. Sevilla kwam vijf minuten na rust op een 0-1 voorsprong, maar omdat Pedrosa in aanloop naar zijn treffer hands maakte, zette de arbitrage daar uiteindelijk tot opluchting van het publiek in Eindhoven een streep door.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen