Oranje wacht cruciaal duel in Athene na masterclass van Kylian Mbappé

13 oktober 2023, 22:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Nederland is er niet in geslaagd om punten af te snoepen van vice-wereldkampioen Frankrijk. Het Franse fenomeen Kylian Mbappé bezorgde Les Bleus hoogstpersoonlijk een 1-2 overwinning. Door twee doelpunten van de vedette van PSG wacht Nederland aanstaande maandag een cruciaal duel in Griekenland om plaats twee veilig te stellen. Frankrijk plaatste zich dankzij de overwinning in de Johan Cruijff ArenA al voor het EK. Quilindschy Hartman zette nog wel een fraai uitroepteken achter zijn verdienstelijke debuut door kort voor tijd de aansluitingstreffer te maken.

Door een waslijst aan afwezigen telde de Nederlandse basisformatie met Verbruggen, Hartman, Veerman en Reijnders liefst vier basisdebutanten. De twee eerstgenoemden in Koemans verrassende opstelling speelden zelfs hun eerste interland voor Oranje. Al binnen tien minuten bleek dat een clean sheet voor debutant Verbruggen een utopie was toen Mbappé - bij de eerste Franse aanval -voor Geertruida kroop en van dichtbij de doelman van Brighton & Hove Albion verschalkte.

Artikel gaat verder onder video

Een dominant Frankrijk was heer en meester, maar na een klein half uur kende Oranje een opleving. Veerman kreeg een opgelegde schietkans, waarbij de PSV’er zijn traptechniek onvoldoende tentoonspreidde en hopeloos over schoot. Even voor rust moest Koeman noodgedwongen zijn strijdplan omgooien door een blessure van Weghorst. De spits maakte plaats voor Malen, die bij zijn 25e interland een totaal andere rol vervulde. Kort voor rust zorgde een schot van Hartman voor wat opschudding toen de Franse doelman Maignan grabbelde, maar hij de bal net voor de doellijn alsnog kon klemmen.

Net als in de eerste helft scoorde Mbappé in het tweede bedrijf na een minuut of zeven. Met een subliem afstandsschot in de bovenhoek bracht de wereldster de stand op 0-2. Enkele minuten na deze dreun leek Malen de aansluitingstreffer te maken, maar aangever Aké stond millimeters buitenspel. In het restant van de tweede helft had Oranje - met de debuterende invallers Frimpong en Van de Ven - weinig in de melk te brokkelen.

De ploeg van Koeman bleef hard werken, maar de Franse defensie leek stand te houden. Toch was het de onvermoeibare Hartman die kort voor tijd Frankrijk de eerste tegengoal in deze kwalificatiereeks bezorgde met een hard schot in de korte hoek. Door het uitblijven van een tweede Nederlandse treffer én een Griekse overwinning wacht Nederland een wellicht doorslaggevend duel in Athene.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik snap niet waarom die schijt knvb altijd voor de arena kiest!! deze nederlaag schrijf ik de knvb toe! want als ajax daar alles verliest waarom zou het nederland dan beter vergaan?

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

🥱🥱🥱🥱

IronKnuckles
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een verhelderende bijdrage aan deze discussie

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een domme reactie. Oranje heeft niet verloren omdat ze in de Arena speelde maar omdat het vrijdag de dertiende is. Wat een onzin!! Nederland heeft verloren omdat Frankrijk beter zijn kansen benutte (Mbappé) en Nederland ernstig verzwakt was door met name het ontbreken van Frenkie de Jong. Op dit moment is Frankrijk gewoon een maatje te groot voor dit oranje en dat heeft niets te maken met het stadion waarin ze spelen want in elk ander stadion hadden ze ook verloren. Dat is de realiteit.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje en daarom spelen de meeste spelers liever in de kuip . Zelfs de ajacieden

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Op het moment dat je denkt dat het niveau na de reactie van familieharbers03 niet verder omlaag kan, maar KROTJE langs komt om toch dat niveau nog lager te krijgen 😂

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Kuip uit 1937 is niet representatief genoeg. Zelfs het PSV-stadion is beter en gezelliger.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, zelfs de Ajacieden ? Waar haal je die fantasieën toch altijd vandaan ? Ongelooflijk.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ach Klantenservice, ik heb altijd geleerd me aan te passen aan het niveau, jij ook zie ik, want jij reageert er ook op. Ha ha. Waarom als Ajax daar alles verliest, waarom zou Nederland het daar beter doen, wat een sneer naar Ajax toe.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je laat je ware aard weer zien krotje . De kuip is in jouw ogen niks ,maar voor veel mensen is het dat wel. De kuip is gewoon een en al voetbal . Misschien gedateerd maar wel sfeer en een goeie grasmat In veel interviews wordt dat ook gezegd wat ik al zei. Maar jij zit hier weer om je heen te slaan dus ja laat maar .

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@krotje Misschien even teruglezen? Ik geef als eerste aan dat het niveau van familieharbers03 al bedroevend laag is. Natuurlijk maakt het stadion geen bal uit. Al speelde ze in de achtertuin van de koning, dan hadden ze nog niet gewonnen. Maar jij reageert vervolgens direct met een sneer naar andere clubs. Waarom moet dat gelijk, als dat precies hetzelfde punt is waar je over valt? Je zet jezelf in het verhaal van de pot en de ketel, terwijl dat zo onnodig is.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, gedraag je je potverdorie toch een keer volwassen, IK vind De Kuip geen fijne stadion en waarom: als het nat en guur weer is dan ga je blauwbekken, ik heb liever een dak boven me, voor de rest interessert De Kuip niet. Moet ik alles wat jij mij opdraagt slaafs gaan volgen, sodemieter op. Wat bedoel je met mijn "ware aard" Hoogleraar Psycho-analytische Wetenschappen gtsb. Heb ik ook nog een normale aard dan nerd ? Hou op met dat gezeur van je en reageer niet meer op mijn reacties, want ik heb je niet hoog staan en ik neem je niet serieus.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klantenservice, lees: "maar KROTJE langs komt om toch dat niveau nog lager te krijgen 😂" Jij diskwalificeert mij meteen, met welk recht ? Voel jij je verheven boven mij ? Dit pik van niet niemand. lees: " want als ajax daar alles verliest waarom zou het nederland dan beter vergaan?" Ik reageer op deze sneer naar Ajax. Vervolgens beschuldig jij mij van een sneer te geven naar andere clubs, welke dan ? Aan Feijenoord, omdat ik De Kuip niet fijn vind ? Wat ben jij bekrompen man. Ik vind het niet lekker als het hard regent en guur weer is, zo simpel is het. Ik vind het PSV-stadion gezelliger als ik daar ben en ik vind hem groots vanwege de mooie lichtshow voorafgaand aan een grote wedstrijd mag ik ? Is dit een sneer naar PSV ? Ik vind de Gelredome ook gerieflijker dan De Kuip, mag ik, is dit een sneer naar Vitesse. Kom op man. Ik vind Euroborg ook lekker provinciaal maar mooi, mag dat ? Ooit heeft iemand hier op FCUpdate De Arena een Galmbak genoemd, moet ik als Ajacied daar beledigd voor voelen ? Nee zo kinderachtig ben ik niet. Ik vind jouw bijdrage van iemand die denkt wijsheid in huis te hebben erg pet. Fijn weekend desalniettemin. Last but not least die familie harber(Feijenoorder) is bij uitstek zwaar anti Ajacied als je de niet vleiende reacties van hem/hen leest, dat mag maar nogmaals een verbinding maken van Ajax en Oranje is krankzinnig.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje de schizo verraad zich weer. En zet zichzelf gigantisch weer voor lul . Kijk eens naar je schandalige reactie . Je beschuldig mij van van alles . En dan moet ik maar niet meer reageren op jou. Iets met een pot ... Sorry labiel kereltje dat maak ik zelf wel uit

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, je moet jezelf nu echt na laten kijken, waar heb jij nou in vredesnaam over wijffie ? En waarom haak je altijd in een discussie van mij met anderen ? Hoe oud ben je eigenlijk ? Jij bepaalt niet of jij op mij gaat reageren. Ik heb helemaal geen behoefte aan jouw kinderachtige gezeik. Nogmaals ik vind Geertruida bij Oranje waardeloos, punt klaar, steek dit maar in alle gaten van je karkas.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lachertje van Koeman: Geertruida tegen MBappé is net als Thijmen Blokzijl tegen Luuk de Jong. Die Geertruida is ook niet veel. En dan Wieffer voor De Roon wisselen is net als een komkommer wisselen tegen een augurk, beiden middelmaat. Wil Oranje verder komen, eventueel ook in de EK, dan moeten deze spelers niet geselecteerd worden. Hartmann, Rijnders zij worden de sterkhouders.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet geheel eens met je, Geertruida een goede verdediger maar tegen MBappé heeft zelf en top verdediger het moeiljik. Maar ik had denk ik die Frimpong er in gezet qua snelheid. Wat betreft Wieffer heb je gelijk, dat heb ik ook als die voor Feyenoord speelt

svl
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mbappe is een beest, absolute wereldtop. Dat heeft echt geen zak te maken met wie je tegenover hem zet. Wie had je daar wel gewillen dan? En die had het beter gedaan? Wieffer viel inderdaad zwak in, maar dat kan af en toe. Vond na de wissels in het algemeen dat het wel beter liep.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wees blij dat het geertruida mbappe was ipv onze slapjanus aanvoerder . Die steeds ake en geertje het vuile werk liet doen . Verder sta op mbappe sowieso geen maat . Wieffer was niet geweldig maar beter als de roon . Ik hoor je verder niet over simons veerman dumfries etc die ook niet goed speelde. Simons gewoon hoofd verantwoordelijk voor de 0-1 Het lachertje was die 532 . Koeman moet gewoon 433 spelen

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@gtsb Ik schrijf al eerder dat Reijnders, Hartmann en Simons de sterkhouders voor de komende jaren worden, misschien ook Frimpong en Verbruggen. De overige spelers worden figuranten.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goku en svl, Accoord, maar mensenlief Geertruida is geen Ruben Diaz bijvoorbeeld. Geertruida komt niet alleen tegen MBappé maar ook tegenover andere toppers zoals Luuk de Jong, Morata, Griezmann, Martinellie, Saka, Kane, Lewandoswki te kort, let maar op. Sutalo is ook een mislukking.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Krotje je bent veelste vroeg met je conclusies hartman ,reijnders,frimpong net gedebuteerd . Idd prima maar het is maar 1 duel in oranje Geertruida serveer je af en die staat in een ander systeem te spelen dan bij zijn club . Met 1 erbij die tegenwoordig wegkruipt . Verbruggen ook net gedebuteerd en simons noem jij toekomstige sterkhouders!?. Simons niet gezien ,schuldig aan goal 1 ,want meelopen met je man hoeft niet!?. Verbruggen keept slecht in de pl en de 1e goal had hij moeten hebben .

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

gtsb, "L’Équipe was niet mild voor Geertruida en beoordeelde zijn optreden met een drie. “Hij was verbazingwekkend passief bij de openingstreffer van Mbappé”," Meer valt niets over te zeggen. En voordat jij mij gaat beschuldigen dat ik over de Geertruida van Feijenoord heb, mijn reactie gaat over de Geertruida in/voor Oranje. Nogmaals de club Feijenoord interesseert mij niet, ik wens de club veel succes en voor de rest voor kennisgeving. Trouwens die back van Newcastle van de 4-1 overwinning op PSG moet dan wel een echte topper zijn, vind je niet ?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

svl, "Wie had je daar wel gewillen dan?" Simpel antwoord: "die back van Newcastle die MBappe'in de pocket had" Newcastle-PSG afgelopen CL-wedstrijd: 4-1. Dus er zijn genoeg backs die veel beter dan Geertruida zijn, in Nederland misschien Teze (heeft goede passes). Helaas kan die back van Newcastle niet voor Oranje uitkomen, fijn weekend.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wauw genoten van Hartman en Reijnders 👏👏👏👏

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik wist niet dat jij ook enthousiast kan zijn over mijn reactie Goku, dank je wel. Krijg ik een extra like van je ?

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon weer kansloos . Tegen een frankrijk die op 70% speelt . Eerste goal al na 7 minuten simons die hartman laat zwemmen . Geertje probeert het nog ,en bruggen moet die bal gewoon hebben . Daarna was het wachten op de 0-2. De goal van Q bracht wat spanning maar nooit echt gevaar. Het verbloemt weer enorm We komen zoveel kwaliteit te kort op het middenveld en aanval . En ook die 352 of 532 is niks voor oranje ,en slaat ook nergens op . V dijk is de primadonna van de 3 achterin en laat ake en geertruida al het vuile werk doen ,en dan maar wijzen en roepen als het niet goed gaat . Voorin en het middenveld is wat ik zei niet top . De meeste spelers spelen ook een soort 433 bij hun clubs dus komen nu ook niet in hun kracht . Maar goed we zullen wel naar het ek gaan en dan na de groep weer naar huis .

Henkapestaart
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik had van de Ven wel vanaf het begin willen zien. misschien wat om op Mbappe tezetten wat een beest hij was snel sterk en Foutloos in de tijd die hij kreeg had de Fransen in de tas. Waarom geen basisplaats?

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ah ik kan dr wel mee leven..mbappy is een wereldkampioen net als messi daar mag je van verliezen..doelpuntje voor de eer..bij die fransen zal dr wel wat druk op de ketel gestaan hebben om de kwalificatie zo snel mogelijk veilig te stellen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen