SC Cambuur kan niet om Henk de Jong heen

10 oktober 2023, 15:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Henk de Jong is de nieuwe trainer van SC Cambuur. De Leeuwarders hebben Sjors Ultee aan het begin van deze week ontslagen als eindverantwoordelijke vanwege de tegenvallende resultaten en met De Jong hadden ze de opvolger nog onder contract staan. In de tijd dat De Jong afwezig was vanwege zijn gezondheid, werd hij namelijk doorbetaald door de nummer elf van de Eerste Divisie.

De Jong werd afgelopen maart succesvol geopereerd aan een cyste in zijn hoofd, maar is inmiddels weer volledig fit verklaard door de medici. Vorig seizoen moest de enthousiaste coach noodgedwongen stoppen vanwege de problemen met zijn hoofd. Ultee werd aangesteld als zijn opvolger, maar De Jong bleef onder contract staan in de ziektewet. Dus toen De Jong weer compleet fit werd, zat Cambuur opeens met twee hoofdtrainers.

Dat was voor Ultee een moeilijk werkbare situatie, want in de Eredivisie was SC Cambuur al vrij snel kansloos en bij elke tegenslag in de Eerste Divisie riep heel het stadion om de komst van De Jong, die zelf in interviews niet onder stoelen of banken schoof dat hij weer wilde beginnen. Door de tegenvallende resultaten werd Ultee uiteindelijk alsnog opzij geschoven. Dat was ook enigszins ongelukkig, want op basis van verwachte punten had hij met zijn ploeg juist koploper moeten zijn, terwijl de coach als nummer elf de laan werd uitgestuurd.

“Dit zal voor niemand een verrassing zijn en het is inderdaad heel logisch dat wij als club uitkomen bij de meest succesvolle hoofdtrainer uit de clubhistorie", licht technisch directeur Etiënne Reijnen toe. "Daarbij is Henk beschikbaar, staat nog onder contract bij de club en staat bovendien te trappelen om weer aan de slag te kunnen.” Met NAC Breda, MVV, FC Groningen, TOP Oss en ADO Den Haag is de start na de interlandbreak niet eenvoudig voor De Jong, die aan zijn derde periode begint in de hoofdstad van Friesland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

wilhelm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeer laf van Cambuur Ultee op straat zetten en van te voren al weten we nemen Henk de Jong een zeer minnen streek van het bestuur van Cambuur .En he zou me nog niets verbazen dat ze met moet wil verloren om die Henk de Jong weer als trainer te krijgen .Henk de Jong speculeerde van de eerst dag al aan om op de tribune te zitten en met bestuur ik ben weer beter en wil weer trainen Nee Cambuur heeft van mij afgedaan .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen