Verweij: Ajax ziet in assistent van Ten Hag 'plan B' voor geplaagde Maurice Steijn

12 oktober 2023, 22:02   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft Mitchell van der Gaag in beeld als mogelijke opvolger van hoofdtrainer Maurice Steijn, die er vooralsnog niet in is geslaagd om het elftal aan de praat te krijgen. Dat onthult Telegraaf-journalist Mike Verweij donderdagavond. Van der Gaag is momenteel assistent van voormalig Ajax-trainer Erik ten Hag bij Manchester United.

Clubwatcher Verweij schrijft dat de mogelijke vervanging van Steijn niet uit de koker van de onlangs als adviseur voor de RvC gestrikte Louis van Gaal komt: "Interim-directeur Jan van Halst werkte reeds voor de komst van Van Gaal achter de schermen aan een scenario dat Maurice Steijn de boel niet aan de praat krijgt." De assistent van Ten Hag is overigens niet de enige kandidaat: "Op het lijstje van de oud-speler prijkte naast andere namen prominent de naam van Mitchell van der Gaag."

Artikel gaat verder onder video

Van der Gaag is geen onbekende in Amsterdam. Tussen 2019 en 2021, toen Ten Hag de hoofdmacht leidde, stond hij aan het roer bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. Daarvoor werkte hij lange tijd in Portugal, waar hij speelde en later trainer werd van Maritimo Funchal. Ook stond de 51-jarige Van der Gaag als hoofdtrainer voor de groep bij clubs als FC Eindhoven, Excelsior en NAC Breda.

Toch is het allerminst zeker of Van der Gaag nog altijd in beeld is: volgens Verweij is het 'de vraag' of ook Van Gaal het in hem ziet zitten. Daarnaast zou ook Ten Hag roet in het eten kunnen gooien: "De Tukker was degene die Van der Gaag per sé wilde meenemen naar Engeland." Naast Van der Gaag wordt Ten Hag in Manchester ook bijgestaan door voormalig Engels bondscoach én FC Twente-trainer Steve McClaren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van der Gaag bedankt voor de tweede keer. Hij was al gevraagd als opvolger van TenHag maar bedankt, ging liever als assistent mee met VanHag

dilima1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is niet te hopen dat van de gaag de hoofd trainer wordt daar schiet ajax net zo veel mee op als nu met steijn rot op jan van Halst zo goed was hij niet bij jong Ajax

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een lichtgewicht voor een lichtgewicht.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Daar is hij weer Mike Verweij de opruier. Hij denkt dat hij de eigenaar is van Ajax met zijn nepnieuws. Deze varkenskop is al tig keren klaargekomen van zijn eigen nepnieuws.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Van der Gaag is te licht voor het grotere werk, hij zal weer één van die passanten zijn voor Ajax. Zonde van het geld, de tijd en de o zo verlangde rust bij de Amsterdammers.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen