Wilfred Genee kijkt plots op zijn telefoon en doet een opvallende uitspraak over Ajax

11 oktober 2023, 11:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Vandaag Inside

Het nieuws dat Marijn Beuker door Louis van Gaal bij Ajax naar voren is geschoven om zijn steentje bij te dragen aan de ‘technische wederopbouw’ van de gevallen grootmacht is Vandaag Inside niet onopgemerkt voorbijgegaan. Johan Derksen en Job Knoester waren in gesprek over Ajax-trainer Maurice Steijn toen Wilfred Genee het nieuws ter sprake bracht.

“Oh, Ajax heeft het lek boven zie ik nu”, zei Genee plotseling in de uitzending van dinsdag. “Voormalig AZ-directeur Marijn Beuker wordt naar voren geschoven door Louis van Gaal. Dan is het klaar. Die is bij AZ actief geweest, gaat de technische wederopbouw verzorgen en is op dit moment actief bij, let wel, het Schotse Queen’s Park.”

Artikel gaat verder onder video

De naam van Beuker lijkt René van der Gijp en Knoester weinig tot niks te zeggen. Derksen had zijn mening daarentegen weer paraat. “Die jongen is de uitvinder van het hele jeugdsysteem en de jeugdopleiding van AZ. Die heeft dat helemaal in de anonimiteit uitstekend opgezet. AZ is ook de enige club waar jeugdspelers doorlopend doorkomen in het eerste elftal. Die troeven dus Ajax wat dat betreft helemaal af. In dat kader vind ik het niet zo’n onverstandige zet”, aldus Derksen.

De jeugdopleidingen van Ajax en AZ worden wel vaker naast elkaar gelegd. Zo liet Van Gaal zich er onlangs ook nog over uit. “Nu zie je ook een vreemdelingenlegioen bij Ajax. Dat kan eigenlijk niet, want je zou die spelers zelf moeten opleiden. Eigenlijk wat AZ nu doet”, zei de voormalig bondscoach van het Nederlands elftal. Volgens Pieter Zwart van Voetbal International klopt dat laatste niet helemaal. “Hoewel op die analyse feitelijk wat aan te merken valt (Myron van Brederode is de enige zelfopgeleide basiskracht bij Ajax, bij Ajax zijn dat er veel meer), kenmerkt dit hoe Van Gaal naar de clubs uit Noord-Holland kijkt”, schrijft hij in een uitgebreid stuk over Beuker.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gerrit Willem Gruppen
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

The results ooooooose bette midler

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De enige directe oplossing is de trainer er uit knikkeren. Hij bakt er niks van. Men kan wel nieuwe poppetjes neerzetten maar dat heeft op korte termijn nul komma nul resultaat. Maar ja die gore snor en de twee flikkers bij de Telegraaf vinden Stein een toptrainer. Ha ha ha….

Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom die twee uitmaken voor flikkers? It takes one, to notice one, oftewel ons kent ons?

Ger1964
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelul het is gewoon een kut club

Anneke Van buuren
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Waarom blijft het elke dag masr over ajax gaan er zijn meer clubs met problemen zou eens graag zien dat daar een keer aandacht naar toe gaat zo dit wou ik even kwijt

Herresneres
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Fijn dat je het even kwijt kan in de reacties, Anneke. :)

Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax moet gewoon accepteren dat ze dit jaar voor Jan Lu* spelen. Volgend jaar weer een nieuwe kans. De problemen die er nu zijn, hebben ze 100% aan zichzelf te danken. Als het klopt dat Maurice ondertekend heeft dat hij geen invloed wilde hebben wat het aantrekken van nieuw materiaal aangaat, dan heeft hij geen recht tot klagen. Maar dit wil niet zeggen dat hij wegmoet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen