Derksen en Van der Gijp richten pijlen op Genee: 'Daar moest jij je niet mee bemoeien'

15 november 2023, 11:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Talpa

Johan Derksen en René van der Gijp zijn kritisch op de manier waarop Vandaag Inside-presentator Wilfred Genee omging met Frans Timmermans. De lijsttrekker van GroenLinks-PvdA was maandag te gast in de populaire talkshow en werd door Genee bijzonder kritisch ondervraagd, wat hem een dag later vooral door Derksen niet in dank wordt afgenomen.

VVD-lijsttrekker Dilan Yeşilgöz-Zegerius, die een dag later bij de heren mocht aanschuiven, zag het optreden van haar concurrent bij de aankomende Tweede Kamerverkiezingen eveneens en zegt: "Het was een beetje alsof je bij de tandarts zit te wachten op een verdoving. Ik vond het best wel heftig om te zien, het was best een beetje een roast."

Artikel gaat verder onder video

Van der Gijp is het daarmee eens: "Jij wilde wilde hem als 'niet te vertrouwen' neerzetten, maar dat is je goed recht, dat mag." Genee verweert zich: "Ik heb alleen maar situaties aangehaald die in het verleden gebeurd zijn", maar Van der Gijp houdt vol: "Daar kwam uit dat hij onbetrouwbaar was", stelt de oud-voetballer.

Officier van Justitie-toontje
Ook Derksen toont zich kritisch, hij ontwaarde bij Genee een 'bepaalde gezichtsuitdrukking' op het moment dat hij Timmermans het vuur aan de schenen legde. "Ik noem dat het Officier-van-Justitie-toontje, dan moet je je er gewoon even niet mee bemoeien want dan word je fel, fel fel en de omgeving negeer je dan." Daarmee ging Genee wat Derksen betreft voorbij aan het doel van het uitnodigen van de politicus. "Het is geen wedstrijd, er hoeft niet iemand als winnaar uit de discussie naar te komen. Het doel van het interview is natuurlijk dat er interessante informatie komt voor de kijker."

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Het is belangrijk dat talkshows zoals Vandaag Inside een kritische blik hebben op politici, maar het moet niet uitmonden in een 'roast'. Het doel van een interview is om informatie te delen, niet om iemand als winnaar of verliezer neer te zetten. Laten we ons focussen op de inhoud en niet op sensatie

KROTJE
Link gekopieerd!
  1
  + 1
avatar

Leuk artikel, vreselijk informatief. Wat een klucht.

PassievoorAjax
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Gijp wil met (bijna) iedereen vriendjes blijven en dat uit zich in woord en gebaar, vooral dat laatste, om maar aan iemand te zitten plukken en aaien. Toen Rutte destijds aanschoof was het de goed nieuws show van teflon Mark. Gijp en Derksen werden door hem gepiepeld. Timmermans werd geen strobreed in de weg gelegd. Dat Genee daar anders over dacht is zijn goed recht. Derksen en Gijp moeten zich realiseren dat zij zonder anchorman Genee bij lange na nooit zo populair zouden zijn geworden.

Cees Nuijten
Link gekopieerd!
  7
  + 1
avatar

In toenemende mate erger me ik aan het betwetertje Derksen. Grote mond, kent de feiten niet en stoethaspelt onbelemmerd verder. Spreekt namen van prominenten uit de wereld niet correct uit. Hij suggereert zaken die vals zijn. De kwestie Israël versus Hamas is een goed voorbeeld. En ik snap dus dat Pieter Koblens niet meer in VI wil optreden. Een generaal-majoor betitelen als raaskallend, omdat hij door de generaal op zijn nummer werd gezet spreekt boekdelen. Say no more. Mijnheer van der Gijp gaat jaarlijks met tonnen strijken. Een man die mogelijk verstand heeft van voetballen net als 18 miljoen andere Nederlanders, maar verder zonder inhoud is. Onbegrijpelijk, dat zo,n figuur stand houdt.

KROTJE
Link gekopieerd!
  3
  + 1
avatar

Oh ja Pieter Koblenz wil niet meer in VI optreden ? Nou ja voor mij was hij al van zijn voetstuk gevallen, want in zijn arbeidsleven een vooraanstaande persoon met een geheime functie als Hoofd van de MIVD gaat toch niet in een kut en piel programma aan de bar zitten ? Ik denk dat zijn Britse, Duitse, Franse, Amerikaanse equivalenten het niet in hoofd halen om in zo'n plat kermisprogramma gaan verschijnen. Geldt ook voor Mart de Kruijff. Berlijn, Bauer, Uhm, Middelkoop of Menno Eichelsheim zouden zich niet tot dit niveau verlagen. Koblenz en De Kruijf zijn publiciteitsgeil en dan op een goedkope manier.

Folgie
Link gekopieerd!
  2
  + 1
avatar

Genee moet zich nergens mee bemoeien. Hij heeft gasten aan tafel en die moeten het woord doen. Dat zonder Genee die van der Gijp en Derksen niet zo populair zouden zijn geworden is onzin. Het is eerder andersom.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen