Driessen: 'Dat is een speler die Ajax nu mist op het middenveld'

13 november 2023, 15:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots/Vandaag Inside

Valentijn Driessen is van mening dat Ajax een speler als Jordy Clasie goed kan gebruiken op het middenveld. De middenvelder maakt al geruime tijd veel indruk bij AZ en werd de afgelopen maanden nadrukkelijk in verband gebracht met een rentree in het Nederlands elftal, maar die gaat er (voorlopig) niet komen. Clasie vertelde na afloop van de ontmoeting tussen Feyenoord en AZ dat hij heeft bedankt voor Oranje. Driessen hoopt desondanks dat de sterkhouder van de Alkmaarders van gedachten verandert.

Na een meeslepend Eredivisieweekend verschuift de aandacht naar het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman zette dankzij een 0-1 overwinning op Griekenland in oktober een grote stap naar deelname aan het EK in Duitsland en kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Ierland definitief een startbewijs in de wacht slepen. In de podcast Kick-off van De Telegraaf bespreken Mike Verweij en Driessen voorzichtig welke spelers in aanmerking komen voor de EK-selectie. Driessen laat de naam van Clasie vallen, maar de kans is dus klein dat hij volgende zomer in Duitsland te bewonderen is.

Artikel gaat verder onder video

Driessen zou dat jammer vinden. “Die kan misschien wel het EK spelen, dan heb je weer een paar weken vrij en misschien dat hij dan wel… Want hij moet nu met AZ af en toe ook drie wedstrijden in acht dagen spelen, dus dat zou op het EK ook wel kunnen, lijkt mij.” Driessen is erg onder de indruk van hoe Clasie zich laat gelden bij AZ. De middenvelder was afgelopen zondag in de voor AZ zeer teleurstellend verlopen topper tegen Feyenoord wederom de beste aan Alkmaarse kant. “Zoals hij zondag ook speelde, dat is gewoon… Ik vind Clasie veel beter dan Van den Boomen. Hij is een speler die Ajax bijvoorbeeld mist op het middenveld en die ook wel Nederlands elftal waardig is, vandaar dat Koeman hem natuurlijk ook heeft gebeld.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Denk niet dat Clasie bij Ajax wil voetballen! Als Feyenoord niet en het is bepaald geen sportieve verbetering.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Denk niet dat Ajax überhaupt aan Clasie dacht en denkt.

De Haan
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De redacteur van FCUpdate zat Valentijn op zijn blote knieën te bedanken voor alle zaligheid die hij hem heeft geboden voordat hij dit bericht schreef.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen