Mike Verweij: ‘Hij is de minst grote miskoop van Sven Mislintat’

13 november 2023, 16:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots/De Telegraaf

Mike Verweij is tevreden over de ontwikkelingen van Chuba Akpom bij Ajax. De spits, die door Sven Mislintat naar Amsterdam werd gehaald, begon moeizaam aan zijn periode in de Johan Cruijff ArenA, maar lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. Tegen Almere City was de Engelsman opnieuw trefzeker.

Akpom kwam vlak na de 1-0 van Jochem Ritmeester van de Kamp in het veld en had maar een paar seconden nodig om voor de gelijkmaker te zorgen. “Dat was heel bijzonder. Almere was nog aan het juichen toen Akpom alweer scoorde”, vertelt Verweij bij Kick-off van De Telegraaf. De van Middlesbrough overgekomen spits kon puntverlies uiteindelijk niet voorkomen voor de Amsterdammers.

Artikel gaat verder onder video

Valentijn Driessen heeft, zoals hij al vaker heeft uitgesproken, geen hoge pet op van Akpom. “Had je gezien hoe hij die bal weer onder zijn voet liet doorlopen? Dat kán toch niet op dit niveau?”, zegt de chef voetbal van De Telegraaf. “Ik moet inderdaad zeggen, dat het allesbehalve een Ajax-voetballer is”, zegt Verweij vervolgens.

“Hij heeft wel power en scorend vermogen. Dus hij voegt wel wat toe. Ik denk dat hij uiteindelijk ook best wel bruikbaar kan zijn”, gaat Verweij verder. De ontslagen Mislintat haalde Akpom deze zomer naar Ajax. “Als je ooit een keer een lijstje gaat maken met dingen die Mislintat heeft aangericht, is Akpom misschien wel de ‘minste miskoop’. Al doet Diant Ramaj, die gister ook niet goed was, het ook wel aardig”, stelt Verweij.

Gaat Ajax plezier beleven aan Chuba Akpom?

Laden...
379 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen