The Last Dance aanstaande voor Messi en Ronaldo

21 november 2023, 20:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Lionel Messi en Cristiano Ronaldo staan mogelijk én vermoedelijk voor de laatste keer tegenover elkaar als voetballer. In de strijd om de Riyadh Season Cup treffen Al-Nassr en Inter Miami elkaar, maar groter dan die ontmoeting is de strijd tussen Messi en zijn Portugese concurrent. Op de aankondiging wordt gesproken over 'The Last Dance', refererend aan de documentaire van Michael Jordan.

Vermoedelijk zal dat de laatste wedstrijd zijn tussen Ronaldo en Messi, want in clubverband komen ze elkaar normaliter niet (meer) tegen. Het volgende WK, waar de landen van de twee topvoetballers elkaar kunnen treffen in competitieverband, is pas in 2026. Als ze al een keer tegenover elkaar komen te staan, moet dat in een vriendschappelijke wedstrijd zijn tussen Portugal en Argentinië. De Riyadh Season Cup is een vriendschappelijk toernooi in Saudi-Arabië tussen drie teams: naast Al-Nassr en Inter Miami doet ook Al-Hilal mee.

Artikel gaat verder onder video

Messi en Ronaldo stonden jarenlang tegenover elkaar in LaLiga, waarin ze ook elk jaar streden om het topscorerschap. Messi kroonde zich achtmaal tot Pichichi, terwijl Ronaldo driemaal de meeste goals in een seizoen maakte. De kleine Argentijn, die ook langer in Spanje speelde, werd ook vaker landskampioen (tien om twee keer), maar Ronaldo won weer vaker de Champions League met Real Madrid. Qua Gouden Ballen doet Messi het beter dan Ronaldo (8 om 5).

Wie vind jij beter?

Laden...
146 stemmen
Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

Scoor maar liefst 50x je inzet als Ajax van FK Vojvodina wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen