Van Dijk brult in catacomben ‘stelletje slapjanussen’ tegen ploeggenoten

18 november 2023, 23:26
Foto: © ESPN

Het Nederlands elftal kwalificeerde zich zaterdagavond middels een 1-0 overwinning op Ierland voor het EK van volgend jaar in Duitsland. Aanvoerder Virgil van Dijk probeerde na afloop voor een jubelstemming te zorgen bij zijn ploeggenoten.

ESPN brengt na de wedstrijd camerabeelden uit de catacomben van de Johan Cruijff ArenA. Daarbij is een brullende Van Dijk te horen: “Gaan we nog blij doen, of? Tsjonge jonge. Stelletje slapjanussen, kom op!”, klinkt het.

Artikel gaat verder onder video

Van Dijk werd vervolgens door verslaggever Pascal Kamperman geconfronteerd met zijn gebrul. “Ik vond het een beetje down toen ik hier liep. Maar er was heel veel vreugde in de kleedkamer. Dat is mooi”, reageert de verdediger. “Het is logisch dat de plaatsing voor veel blijdschap zorgt. We gaan naar het EK. Hopelijk gaan we daar excelleren en het goed doen. We hebben er hard voor gestreden.”

Dat van een grote feestvreugde geen sprake was bij Oranje, komt volgens Van Dijk ook door de buitenwereld. “Het wordt toch allemaal een beetje getemperd. Daar word je een klein beetje door beïnvloed, maar ik ben hartstikke blij. En de rest is ook heel erg blij, heb ik net in de kleedkamer gezien.” 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

"Stelletje slapjanussen, kom op!" Als hij dat voortaan tijdens de wedstrijd eens zou roepen tegen zijn ploeggenoten die er (ook) niets van bakken, dan begint hij zowaar op een echte aanvoerder te lijken.....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen