Willie Overtoom pakt AZ aan en is hard voor keuzes van Pascal Jansen

26 november 2023, 18:14   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Willie Overtoom heeft met verbazing gekeken naar het aantal jeugdspelers van AZ die door trainer Pascal Jansen in de basis worden opgesteld. De Alkmaarders worden vaak geroemd wegens de goede jeugdopleiding, maar zondagmiddag tegen FC Volendam stond er slechts een jeugdproduct op het veld.

Ernest Poku was zondagmiddag tegen FC Volendam de enige speler die door AZ is opgeleid, zo viel Overtoom op, die zelf ook een verleden heeft bij Alkmaar Zaanstreek (AZ). De oud-middenvelder vindt het heel opvallend, aangezien de jeugdopleiding van AZ in Nederland juist heel hoog staat aangeschreven. De in Kameroen geboren Overtoom deelt op sociale media zijn mening over de keuzes van trainer Jansen.

Artikel gaat verder onder video

"Hoe kan het dat je een jeugdopleiding hebt die zo geroemd wordt en dat er maar een jeugdspeler op veld staat? Wat misschien nog erger is, is dat er een huurling in de basis staat ten koste van eigen jeugd..", schrijft Overtoom. Daarmee doelt hij op Tiago Dantas, die zondagmiddag als aanvallende middenvelder uit de voeten kwam bij AZ en dit seizoen wordt gehuurd van Benfica.

Heef Overtoom een punt?

Laden...
769 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JjVA
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Overtoom mag niet meer meepraten over AZ. Heeft echt lelijke lelijke dingen gezegd over de club. Zit vol met rancune omdat zijn tijd bij AZ echt verschrikkelijk was. Volledige mislukt. Sindsdien kan hij niet meer objectief over AZ praten. Goes, v Brederode, Goudmijn, Poku plus vorig jaar Dekker en Meerdink hebben allemaal al meerdere keren in de basis gestaan. Als ie had opgelet had ie dat geweten. Dantas is een huur met optie tot koop, de enige manier om er achter te komen of ie gekocht kan worden is m te laten spelen. Wat een onzin post dit zeg

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen