Zerrouki houdt z'n hart vast voor Ajax: 'Zeg nooit nooit'

10 november 2023, 11:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Degradatie is een scenario waarmee in Amsterdam en omgeving nooit rekening wordt gehouden. Wie bij aanvang van dit seizoen had gezegd dat Ajax na de eerste speelronden onderaan zou staan in de Eredivisie, was voor gek verklaard. Maar vorige week vonden de Amsterdammers zich toch écht een paar dagen terug op de laatste plaats. Anass Salah-Eddine is er desondanks heilig van overtuigd dat Ajax niet zal degraderen. Ramiz Zerrouki is er een stuk minder zeker van.

Ajax heeft een dramatisch seizoen achter de rug. De Amsterdammers werden in zowel de Champions League als Europa League kansloos uit het toernooi geknikkerd, gingen in de bekerfinale na strafschoppen onderuit tegen PSV en moesten ook in de strijd om de tweede plaats hun meerdere erkennen in de club uit Eindhoven. Ajax was er alles aan gelegen zich dit seizoen te revancheren, maar met slechts vijf punten uit de eerste acht wedstrijden vonden ze zich terug op de achttiende plaats. Laatste dus.

Artikel gaat verder onder video

Bij Ajax lijkt men zich echter geen moment serieus zorgen te hebben gemaakt over lijfsbehoud. “Wij als spelers zijnde weten dat er kwaliteit is. We weten hoe we als team zijn en hoe we als boys zijn”, vertelt Salah-Eddine in het programma Kick ’t Met van Ziggo Sport. Salah-Eddine was vorig seizoen nog op huurbasis actief voor FC Twente, maar ging in de voorbereiding op dit seizoen voor zijn kans bij Ajax. De vleugelverdediger verscheen in de eerste twee competitieduels met Heracles Almelo en Fortuna Sittard aan de aftrap, maar verdween vervolgens uit het elftal. Zijn ploeggenoten en hij blijven echter keihard werken. “Het is inderdaad een moeilijke periode, maar we proberen elke dag gewoon keihard te trainen en ons te focussen op het juiste, niet te veel bezig te zijn met de randzaken want anders wordt het inderdaad moeilijk.”

De uitzending met Salah-Eddine - waarin ook Feyenoorder Zerrouki en FC Volendamspeler Benaissa Benamar te gast zijn - lijkt voor het tweeluik van Ajax met FC Volendam en sc Heerenveen te zijn opgenomen. “Er gaat een moment komen dat het weer naar boven gaat. Laten we hopen dat dat snel zal zijn”, zegt Salah-Eddine. Ajax boekte vorige week een 2-0 overwinning op FC Volendam en was vervolgens ook te sterk voor sc Heerenveen. Dankzij die twee driepunters klom Ajax van de achttiende naar de elfde plaats. Het gat ten opzichte van de rode lantaarn blijft echter slechts drie punten. Presentator Jefferson Osei kan zich niet voorstellen dat ‘een instituut als Ajax’ degradeert. “Dat gaat niet gebeuren”, zegt Salah-Eddine stellig.

Waar de linksback van Ajax dus erg zeker is van zijn zaak, is Zerrouki dat een stuk minder. “Zeg nooit nooit. Schalke zei ook dat ze nooit zouden degraderen”, wijst de Feyenoord-middenvelder op de crisis in Gelsenkirchen. Schalke 04 degradeerde in 2021 én dit jaar naar het tweede niveau in Duitsland. Het ziet er voorlopig niet naar uit dat de gevallen grootmacht snel terugkeert in de Bundesliga. Schalke 04 bezet momenteel de vijftiende plaats in de 2. Bundesliga. Ook in Frankrijk is er iets merkwaardigs aan de hand. “Lyon staat nu ook laatste”, weet Zerrouki. “Je ziet dat als je eenmaal daar bent, dat het vaak heel moeilijk is om er weer uit te komen. Je bent afhankelijk van veel factoren. Er is dan waarschijnlijk geen vertrouwen. Je hebt een overwinning nodig en hoe langer die uitblijft, hoe moeilijker het wordt.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Nou Zerrouki degradatie dat niet Maar bij de eerste 4 zo wie zo niet Ik denk zelf 8 / 9 plaats

Waarom19
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Wie is Zerrouki ?

The all blacks
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Hou toch op. Worden minimaal 5 de

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Dan heb jij her nog hoog Dit team zal.nog meer punten verliezen Ik vindt het jammer Maar ze zullen het niet redden 5 plek

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik hoop dat ze hoger eindigen maar denk het niet

dilima1966
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Nee Jij als het om ajax gaat alles goed is Het gaat niet goed nu met ajax Ligt aan de aankopen Maar ook aan de spelers Die met de handrem er op spelen Ze weten na de wedstrijd waar het fout gaat Maar steeds aan de zelfde steen stoten Net zo goed bestuur staf als spelers Eens na moeten denken wat dit voor gevolgen heeft voor het Ajax Gaat ajax nu norm veel geld kosten En ze geven elkaar de schuld Gewoon een flut bestuur als spelers die er een potje van maken

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dilima1966 . Je hebt gewoon gelijk . En een van de weinige ajacieden die het snapt ,en realistisch is .

Martin0345
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik zie ze gewoon in het linkerrijtje eindigen. Of er moet écht iets raars gebeuren tijdens het seizoen, wat ook niet zeldzaam is in Amsterdam

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met dit elftal vol van hoogmoed en arrogantie en deze trainer zou het mij niks verbazen. Na de winst op Volendam waar de godenzonen fantastisch voetbal lieten zien was het lek boven. Volgens de kenners dan.

KROTJE
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Hoogmoed arrogantie zag en las ik voor de wedstrijden tegen Twente en Lazio King. En nu staan we 7 punten achter de gedoodverfde nieuwe landskampioen en 3e in de CLgroep. Moraal is, als je wilt discussiëren moet je rustig en beheerst zijn, is leuker voor de sfeer hier, dus doen King.

Goku
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Krotje "we staan 7 punten achter" ?? En zal je niet van clubbie veranderen je, je spreekt wel heel veel over PSV bij artikelen die over Ajax of Feyenoord gaan.... 😉😉😉

KROTJE
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Goku, ach je snapt het wel wat ik met 'we' bedoel of je snapt het niet, niks mis mee. Ik spreek alleen over te verwachten situaties als reactie op King en met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid wordt PSV de kampioen. Dit is nou een goed voorbeeld van mijn objectiviteit als Ajacied, ik ben in elk geval niet verziekt als jij Goku en King Jacobus om steeds verblind te zijn door Feyenoord. Ik bekijk de situaties aan de hand van de huidige feiten en PSV staat 7 punten voor op Feyenoord en in dit seizoen vind ik PSV de beste selectie hebben ook beter dan die van Ajax en jouw Feyenoord, mag dit mijn mening zijn ?

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

De ramp is volgende seizoen goed zichtbaar Veel verlies aan inkomsten Ook aan Europese voetbal

Goku
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Man man man, er worden spelers naar hun mening gevraagd. Zal niet zijn geweest dat Zerrouki gebeld heeft en gezegt zo denk ik over Ajax. Het vervelende is dat ze dit nooit aan spelers vraag die bij Zwolle, Volendam, Sparta enz vragen want dat is niet interessant en worden partijen niet tegen elkaar uitgespeeld

FriesR
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Het valt me veel op dat heel veel spelers maar ook "supporters " altijd met Ajax bezig zijn of het nu goed of slecht gaat. MAAR dat ajacieden puur bezig zijn met Ajax . Boel "supporters" zijn meer bezig met haat/nijd voor Ajax dan met liefde voor hun eigen club. EN dan worden ze arrogant genoemd. HIER word je kop eraf gehakt als je als speler zegt dat je goed bent MAAR in landen als Italië, Spanje en Portugal zijn de supporters dan juist trots op zulke spelers. EN dat heeft weer met clubliefde te maken.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

je moet trots zijn op je spelers?? daarom gaan ze daar hun eigen spelers uitfluiten en vernederen?? dan ben je toch niet echt een supporter!! dit scenario hebben we bij feyenoord ook eens gehad maar om dan je club en spelers te laten vallen?? dom dom dom!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen