Veelbesproken aanvallers bezorgen Ajax zeer zwaarbevochten overwinning op Heerenveen

5 november 2023, 18:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Ajax heeft ook de tweede competitiewedstrijd onder leiding van John van 't Schip gewonnen. Drie dagen na de overwinning op FC Volendam werd sc Heerenveen in de Johan Cruijff ArenA op een 4-1 nederlaag getrakteerd. Een geflatteerde zege, want de Friezen hadden lang het betere van het spel. Maar doelpunten van Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Chuba Akpom (tweemaal) bezorgden de thuisploeg desondanks een fijne avond.

Het is bij een transfer altijd de vraag hoe die uitpakt. Maar als er één speler is die veel meer had verwacht van zijn overstap, dan is dat Bergwijn. Ajax telde in de zomer van 2022 een recordbedrag neer voor de aanvaller, die er bij Tottenham Hotspur niet aan te pas kwam. Bergwijn schoot uit de startblokken in Amsterdam, maar ook hij kon vorig seizoen niet ontsnappen aan de sportieve malaise in de hoofdstad. Daar kwam in de eerste maanden van de nieuwe jaargang geen verandering in. Gek is het dus niet dat de geruchten over een winters vertrek toenemen.

Artikel gaat verder onder video

Maar juist in de week dat Ajax Bergwijn het hardst nodig heeft, staat hij op. Donderdagavond knalde hij zijn ploeg overtuigend op voorsprong tegen FC Volendam, drie dagen later verzorgde hij de openingstreffer in het thuisduel met sc Heerenveen. Dat deed Bergwijn op aangeven van Steven Berghuis, een andere aanvaller die de afgelopen weken onder een vergrootglas kwam te liggen. De 1-0 van Bergwijn kwam voor Ajax op een perfect moment. Het liep in de eerste 25 minuten voor geen meter bij de ploeg van trainer John van ’t Schip. Sc Heerenveen had het betere van het spel en was via Pelle van Amersfoort dicht bij de 0-1. Hij kreeg de bal echter niet langs Diant Ramaj.

Hoe stroef het dit seizoen ook loopt bij Ajax, de individuele kwaliteit druipt er soms vanaf. Daar is de assist van Berghuis voor de 1-0 van Bergwijn een mooi voorbeeld van. De linkspoot legde de bal met veel precisie bij de tweede paal. Bergwijn hoefde er alleen nog maar tegenaan te lopen. Dat doelpunt kwam Ajax als geroepen, want het ging plots een stuk beter voetballen. De 2-0 hing in de lucht en het was Brian Brobbey - nóg een veelbesproken aanvaller - die de Johan Cruijff ArenA voor een tweede keer liet juichen. De voorzet, dit keer van Branco van den Boomen, was opnieuw erg fraai. Maar een comfortabele ruststand zat er niet in voor Ajax. Misschien nog wel fraaier dan de kopbal van Brobbey was die van Luuk Brouwers: 2-1.

En bij dit Ajax is het dan altijd de vraag hoe het een tegenslag verwerkt. Het was in de openingsfase van de tweede helft in ieder geval duidelijk dat de bezoekers bloed roken. Via de rappe Ché Nunnely werden ze in korte tijd twee keer gevaarlijk, maar na de handen van Ramaj eindigde diens tweede poging in het zijnet. Het was voor Van ’t Schip reden om al snel in de tweede helft in te grijpen. Kenneth Taylor, die wederom een ongelukkige wedstrijd speelde, werd al na een uur naar de kant gehaald. Silvano Vos kwam voor hem in de plaats en met de jonge middenvelder hoopte Ajax weer de controle in handen te krijgen.

Matige tweede helft van Ajax, Sahraoui mist enorme kansen

Maar controle was in de tweede helft ver te zoeken bij Ajax. Groot was dan ook de opluchting toen Brobbey de 3-1 binnenschoot. Dat feestje ging echter niet door. De Friese defensie stond flink te schutteren, maar volgens de arbitrage ging er een overtreding van Brobbey aan vooraf. Daardoor bleef het spannend in de Johan Cruijff ArenA, niet in de laatste plaats omdat sc Heerenveen aan de bal gewoon een goede indruk maakte. De formatie van coach Kees van Wonderen vond elkaar bij vlagen erg makkelijk, deels geholpen door de ruimtes die de thuisploeg blijft weggeven.

Na 80 minuten spelen viel er een grootse stilte in de Johan Cruijff ArenA toen Osame Sahraoui sc Heerenveen op gelijke hoogte leek te brengen. Dribbelaar raakte in eerste instantie echter ongelukkig de binnenkant van de paal, in de rebound faalde hij hopeloos. Die misser kwam sc Heerenveen en Sahraoui duur te staan, want een paar minuten later was het aan de andere kant wel raak. Andries Noppert redde in eerste instantie nog op een schot van Berghuis, maar was kansloos op de rebound van invaller Chuba Akpom. De Engelsman was evenals tegen FC Volendam met het hoofd trefzeker en zorgde voor de tweede keer in een paar dagen tijd voor de beslissing. Akpom bepaalde de eindstand uiteindelijk ook nog op 4-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zelfs de verslaggever van espn heeft moeite met de winst van Ajax

deVoorstopper
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax heeft een geflatteerde overwinning behaald op sc Heerenveen, maar de individuele kwaliteit van spelers zoals Steven Bergwijn en Brian Brobbey heeft het team geholpen om de wedstrijd te winnen.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Brobbey , laat mij niet lachen. Werk jij bij een verzekeringsmaatschappij ?

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geflateerd nou kijk dan de statistieken nog een na. Schoten op doel 8 3 Balbezit 57,6 42,4 Dus dat geflatteerde is stom na kletsen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

4-1 vind ik niet geflatteerd.

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je ziet weer branie in het elftal komen. En de foute keuzes van Steijn worden nu ook wel duidelijk.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zonder Taylor draait het veeeeeel beter

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt.

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het wordt steeds duidelijker dat Stein een rat was die de boel saboteerde met de aankopen op de bank te zetten.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Klopt ook.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hield even na die onterecht afgekeurde goal mijn hart vast, vaak verlies je punten door dat soort beslissingen. En had gekund toen de 2-2 bijna viel. Maar gelukkig terecht gewonnen.

Brigges
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal niet geflatteerd, gewoon verdiend Ajax haters!!!

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Helemaal mee eens. Schoten op doel 8 3 Balbezit 57,6 42,4

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is zichtbaar dat Ajax de stijgende lijn in heeft gezet. Dus terechte 3 punten erbij ! !

Klantenservice
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geflatteerd of niet, ook die wedstrijden moet je als Ajax weten te winnen. Zou de weg terug zijn ingezet? Zou mooi zijn voor ze!

Waarom19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gelukkig is Stein opgerot

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

'Zou mooi zijn voor ze!; moet zijn Zou mooi zijn voor ONS, kom kom niet zo bescheiden.

haike
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ajaks misschien terecht gewonnen maar een ding is wel!! de scheids had daar een heel groot aandeel in want hij had zowiezo berghuis er af moeten sturen met rood want het was een smerige tackle van achter! maar onmdat hij er niet af moest komt wel de 1-0. wat was dat een slechte scheids zeg!!

Poke theWoke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

In welk dialect is dit?

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ha ha ha, weer 3 punten binnen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik moet ineens terug denken aan de Ajaxhaters die Ajax graag in de KKD zien spelen en aan die bamibal die een tattoo van Ajax op de 18e plaats op zijn lelijke lijf liet tattooeren.

Goku
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gefeliciteerd mannen me de zwaar bevochten overwinning. Eerste stapjes omhoog 👏👏👏

Tikkieterug 44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee zo gauw ajax wint is t geflateerd of weer geluk. De ajax haat zit hoog

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen