'Chuba Akpom kan Ajax in januari alweer verlaten'

27 december 2023, 21:37
Foto: © ProShots

Chuba Akpom kan in januari alweer van club wisselen. De Engelsman maakte afgelopen zomer de overstap van Middlesbrough naar Ajax en heeft zich in de kijker gespeeld bij LOSC Lille. De huidige nummer vijf van de Ligue 1 zou Akpom op huurbasis naar Frankrijk willen halen. Dat meldt Foot Mercato althans.

Toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat van Ajax zocht afgelopen zomer naar een concurrent voor Brian Brobbey. De Duitser deed tevergeefs een poging om Serhou Guirassy los te weken bij VfB Stuttgart, alvorens zich te melden bij Middlesbrough voor Akpom. Laatstgenoemde kroonde zich in het afgelopen seizoen tot topscorer op het tweede niveau van Engeland en maakte uiteindelijk voor ruim twaalf miljoen euro de overstap naar Ajax.

Artikel gaat verder onder video

De komst van Akpom zorgde voor hoge verwachtingen in Amsterdam en omgeving, maar zijn start verliep uiterst moeizaam. De Engelsman verscheen onder Maurice Steijn alleen op bezoek bij FC Twente aan de aftrap. Hij moest het vervolgens doen met vooral (korte) invalbeurten. Sinds het vertrek van Steijn en de aanstelling van interim-hoofdtrainer John van ’t Schip lukt het Akpom om steeds belangrijker te zijn voor Ajax. Hij staat inmiddels op negen doelpunten in negentien wedstrijden.

Dat is niet onopgemerkt gebleven. Volgens Foot Mercato ziet LOSC Lille in Akpom een goede stand-in voor Jonathan David. De Canadees is op dit moment de enige centrumspits in de selectie van de huidige nummer vijf van Frankrijk. Akpom werd afgelopen zomer ook al in verband gebracht met een overstap naar Frankrijk. RC Lens zag zijn komst wel zitten, maar hij koos dus voor Ajax. Akpom kwam dit seizoen enkel in actie voor de Amsterdammers, waardoor hij in januari van club zou kunnen wisselen. Of een vertrek van Akpom voor Ajax ook tot de opties behoort, zal de komende tijd moeten blijken.

Moet Ajax meewerken aan een snel vertrek van Akpom?

Laden...
1852 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

DIESEL72
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Snel opruimen deze kneus

Vito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Xz

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Vanaf 15 milj valt er te praten !!!!!

Kramer
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Alleen aan verkopen meewerken, huren schiet je niet mee op.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Max 5 miljoen want zijn salaris drukt nogal op de begroting. Hij wil echt niet inleveren op salaris.

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

King Jacobus, als je op een Ajaxartikel reageert wil je dan effe niet zo denigrerend doen ? Het stoort en is onnodig. Hou jij je maar eerst bezig met Feyenoord, want zo'n geweldige club is die niet als je denkt man. Ik vind jou arrogant als supporter van een clubje dat pas na 14 jaar weer eens landskampioen is en in Europa door Griezmann en door een onbetekend spelertje van Celtic voetballes kreeg, om maar te zwijgen over de nu al 10 punten achterstand op PSV en misschien wel meer vanaf januari. Akpom kostte Ajax 12 miljoen en dan kom jij met je provocerende voorstel om hem voor max. 5 miljoen te verhuren of verkopen, doe normaal lul.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

verkopen, 25 miljoen . Als ze hem zo graag willen hebben.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen