Brobbey wijst beste coach bij Ajax aan: 'Was heel vaak met hem bezig'

21 december 2023, 07:38
Foto: © ProShots

Brian Brobbey heeft de laatste seizoenen bij Ajax veel trainers gehad met onder anderen Alfred Schreuder, Maurice Steijn, Hedwiges Maduro en John van ’t Schip, maar de beste coaches zijn voor hem toch nog Erik ten Hag en Mitchell van der Gaag.

In gesprek met Voetbal International werd de aanvaller gevraagd naar wie zijn beste trainers waren tot dusver. “Ik zou zeggen dat ik het meest heb geleerd van Erik ten Hag en Mitchell van der Gaag. Maar die waren voor dit jaar al weg natuurlijk. Van John Heitinga heb ik in de jeugd ook wel veel geleerd”, voegde Brobbey nog wel een derde coach toe.

Artikel gaat verder onder video

“Heel veel”, reageerde Brobbey op de vraag wat hij allemaal geleerd heeft van de huidige coach van Manchester United. “Ik was heel vaak met hem bezig, met Van der Gaag ook. Heel veel. Wat ik moet doen: druk zetten, dat soort dingen. Hij was heel duidelijk, Erik.”

Ook werd de aanvaller van Ajax gevraagd naar het relletje rondom de uitspraken van bondscoach Ronald Koeman, die vervolgens in een gesprek het een en ander heeft uitgesproken met de jonge spits. “Dat was prima. We hebben allebei gezegd wat we wilden zeggen. Hij vertelde dat hij vond dat ik me goed ontwikkel, dat was mooi om te horen.” Brobbey hoopt op een oproep voor het EK in de komende zomer. “Ja, dat is natuurlijk een belangrijk doel. Ik ga ervan uit, als ik zo door blijf gaan, dat ik erbij zit. Dat zou heel mooi zijn, maar dan moet ik wel hard blijven werken.

Moet Brobbey mee naar het EK?

Laden...
3131 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

real8madrid
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Het is goed om te zien dat Brian Brobbey zoveel heeft geleerd van zijn trainers bij Ajax, vooral van Erik ten Hag en Mitchell van der Gaag. Het is belangrijk om hard te blijven werken om je doelen te bereiken, zoals een oproep voor het EK in de komende zomer.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Zover dus de theorie van Brobbey, nu de praktijk nog.

Voetbalxpert
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Hij is nog maar een kind

0laf
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Hoe slecht was Brobby? Van zo veel trainers zo veel geleerd en nu dit niveau ...

Jolke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wtf, brobbey was de tweede helft de beste op het veld van de kant van ajax. Dit is de trainer schuld die had de eerste helft de sterkste 11 moeten opstellen, en niet spelers die door het schip op de bank wordt gehouden. Spelers verkopen of laten gaan is het beste wat ajax nu kan doen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen