'De volledige staf van Ajax was enthousiast, maar Mislintat kwam met een ander'

30 december 2023, 05:35
Foto: © Imago

Maurice Steijn kan zich nog goed herinneren wanneer hij voor het eerst merkte dat zijn inspraak bij de samenstelling van de selectie van Ajax niet werd geduld door Sven Mislintat. Dat was op het moment dat de vijftigjarige trainer Nick Olij aandroeg bij de voormalig directeur voetbalzaken van de Amsterdamse club.

Steijn droeg gedurende de transferzomer meerdere spelers aan bij Mislintat, maar de Duitser trok zijn eigen plan. "Ik dacht eerst dat Mislintat wel wist wat hij deed en met goede alternatieven zou komen. Dat mijn inspraak bij de samenstelling van de selectie niet werd geduld, merkte ik voor het eerst toen ik Nick Olij voorstelde als tweede doelman achter Geronimo Rulli", zegt Steijn in gesprek met De Telegraaf.

Artikel gaat verder onder video

De trainer haalt aan dat Olij een Nederlandse jongen met een goede leeftijd (28 jaar) was, driehonderd wedstrijden in het profvoetbal had gekeept en Oranje-potentie had. "Bij NAC en Sparta had ik geweldig met hem gewerkt, een motivator in de groep en hij was bereid op de bank te beginnen. De volledige staf was enthousiast. Maar Mislintat kwam met Diant Ramaj van Eintracht Frankfurt. Een talent, maar uit een andere competitie, zonder enige ervaring en even duur als Olij."

Na de blessure van Rulli koos Steijn voor Jay Gorter als eerste keeper. Ramaj verscheen onder de Ajax-lat toen ook Gorter geblesseerd raakte. Sindsdien is de door Mislintat gehaalde doelman de eerste keuze onder de lat in Amsterdam.

Was het een fout van Mislintat om Ramaj in plaats van Olij te halen?

Laden...
660 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

CG
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Blijven twijfelen zorgt voor (zwaar) problematiek, vooral bij Ajax. Wat de positie van de keeper betreft moet Ajax dóór blijven gaan met Ramaj. Als optie kan Gorter als reserve functioneren omdat Rui weg gaat. Wat ook zwaar twijfelachtig blijft is dat Ajax steeds weer goede spelers dor verkopen. Logisch dat Ajax de Europese top (nooit) zal halen ! !

Brigges
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik zou toch Olij nog halen dan hebben ze twee goede keepers.Gorter is niet goed genoeg voor Ajax en Pasveer is gewoon te oud en ook niet goed genoeg.

TDjack60
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Steijn is echt geen slechte trainer maar had te maken met Mislintat die was aangesteld door de vertrekkende voorzitter en niemand binnen Ajax heeft hem na getrokken want Steijn had niet moeten tekenen bij Ajax welke al geen technisch hart had en geen leidinggevend bestuur je haalt spelers op basis van record van een speler en niet op basis van een computer analyse en dan ook nog te veel betalen ook , heel erg dom en nu gaan ze zelfs al bijna financieel kopje onder veel sponsoren lopen weg door de bestuurlijke chaos en dat gaat zeker 5 jaar duren dat Ajax weer champignons lique kan voetballen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen