Driessen komt met oplossing voor Ajax: 'Héél andere Brobbey'

8 december 2023, 17:51   Bijgewerkt: 8 december 2023, 17:57
Foto: © ProShots

Valentijn Driessen zou het een goed idee vinden als Dennis Bergkamp een rol krijgt in de jeugdopleiding van Ajax. De voormalig aanvaller van de Amsterdammers deed deze week een open sollicitatie richting een rolletje in de Johan Cruijff Arena en volgens de journalist van De Telegraaf zou dat een goed idee zijn.

“Hij wil tussen de jeugd en het eerste elftal rondlopen”, aldus Driessen in de Kick-Off van de ochtendkrant. Bergkamp is een bescheiden man en die hoeft geen rol als trainer of technisch directeur. Maar of Ajax een opvanghuis is voor oud-spelers? “Als je ziet wie ze nu allemaal opvangen bij Ajax, daar ben ik niet van onder de indruk... En Bergkamp heeft Johan Cruijff geholpen in de fluwelen revolutie samen met Wim Jonk. En daar is Ajax niet slechter van geworden.”

Artikel gaat verder onder video

Als voorbeeld noemt Driessen Ajax-aanvaller Brian Brobbey. “Wie kon er geweldig afwerken?”, doelde Driessen op Bergkamp. Ook in de aannames was hij een geweldige speler en juist die twee elementen mist de huidige Ajax-aanvaller nog enigszins. “Wat als hij de afgelopen vijf jaar met Brobbey had samengewerkt? Dan was er wellicht een héél andere Brobbey geweest. Dan hadden we nu Patrick Kluivert 2.0 gehad.”

Tegen RKC Waalwijk werd nog maar eens duidelijk wat Brobbey al wel heel goed kan: een bal afschermen. “De bal heeft alleen maar in de hoek gelegen. Brobbey hield daar de bal bij zich. Dan is hij zo sterk als een beer en dan komt er niemand aan”, loofde Driessen de rol van de spits tegen RKC Waalwijk.

Kan Bergkamp Brobbey verder helpen bij Ajax?

Laden...
664 stemmen
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ToniMacaroni
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik heb nog een veel beter idee voor Brobbey !! Hij moet tekenen in Eindhoven !!

Oud keeper
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ja, Bergkamp, hele goeie voetballer hij kan de jeugd heel veel leren. Laat hij het maar zien met zijn voeten.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen