Door Mislintat weggewerkte Ajax-speler bij beste 10 spelers van 2023 op zijn positie

25 december 2023, 16:25
Foto: © ProShots

Dusan Tadic trok deze zomer de deur achter zich dicht bij Ajax, maar maakt momenteel bij Fenerbahce nog altijd het verschil op het allerhoogste niveau. Op basis van onderzoek van CIES Football Observatory wordt de Serviër bij de beste tien linksbuitens van het afgelopen kalenderjaar gezet.

Het databureau bestempelt Marcus Rashford als de beste op die plaats, gevolgd door Jack Grealisch. Met Kaoru Mitoma en Gabriel Martinelli staan er nog twee Premier League-spelers bij de eerste zes, waar ook Yannick Carrasco en dus Tadic – als nummer zes – in staan. Khvicha Kvaratskhelia, Kerem Aktürkoglu, Pedro Goncalves en Rafael Leo maken de top-tien compleet. Bij dit lijstje moet wel worden aangemerkt dat Vinicius Júnior bijvoorbeeld als centrale aanvaller wordt gerekend en daardoor ontbreekt in het lijstje.

Artikel gaat verder onder video

Aan de rechterkant van de aanval heeft CIES een plekje ingeruimd voor Nederlander Xavi Simons, die op alleen (oud-)Premier League-spelers Bukayo Saka, Mohamed Salah, Phil Foden en Riyah Mahrez voor zich hoeft te dulden als nummer vier. Denzel Dumfries (rechtsback) en voormalig NEC-speler Ferdi Kadioglu (linksback) staan als nummer negens voor hun positie ook opgenomen in de statistieken. Verder staan er qua oud-spelers uit de Eredivisie alleen Martin Ödegaard, Fredrik Aursnes en André Onana bij, maar zij zijn al veel langer vertrokken uit Nederland.

Lees ook: Dusan Tadic kondigt terugkeer bij Ajax aan

Door een breuk met directeur voetbalzaken Sven Mislintat Mislintat kwam er uiteindelijk een vervroegd einde aan de periode van Tadic bij Ajax. De Serviër heeft nooit wat begrepen van de aanstelling van Mislintat bij Ajax. De alweer weggestuurde directeur voetbalzaken kreeg in Amsterdam alle macht in handen, maar de inmiddels vertrokken captain snapt niet hoe dat heeft kunnen gebeuren.

Dusan Tadic hoort bij de beste 10 linksbuitens van dit kalenderjaar.

Laden...
500 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

hunteklaas
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Het is jammer dat Tadic voor het geld koos en naar Turkije ging, maar hij laat daar opnieuw zijn kwaliteiten zien. Hopelijk leert hij daar wel zijn streken af en wens ik iedereen een gezegend kerstfeest toe met aandacht voor familie in deze moeilijke tijden

deVoorstopper
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Zonde dat Tadic voor het geld naar Turkije is gegaan, maar hij laat daar wel weer zien wat hij kan. Hopelijk leert hij daar wel van zijn streken af. Fijne kerstdagen allemaal en vergeet niet om tijd te besteden aan je familie, vooral in deze tijden

Nicol4s
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Verrassend hoor, Tadic presteert goed bij Fenerbahce op een lager niveau, maar staat wel in de top-tien van linksbuitens van het afgelopen jaar volgens CIES Football Observatory. Maar ja, Vinicius Júnior staat er niet bij omdat hij als centrale aanvaller wordt gerekend. Typisch weer.

Ferry Banzai
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Dusan tadic komen terug halen naar ajax en gewoon wordt goei trainen voor Ajax Amsterdam en goed pakken die jongens ja .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen