Feyenoord hoeft voorlopig niet aan kampioenschap te denken na nederlaag tegen PSV

3 december 2023, 14:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © IMAGO

PSV heeft de afstand met Feyenoord vergroot naar tien punten door met 1-2 te winnen in Rotterdam. Na een tamme eerste helft moest het spektakel na de rust komen en dat gebeurde ook. Na iets meer dan een kwartier spelen in de tweede helft kwam PSV door een doelpunt van Ismael Saibari op 0-1 voorsprong. Niet veel later verdubbelden de Eindhovenaren de score door een kopbal van Olivier Boscagli. De Feyenoorders maakten het toch nog spannend door een doelpunt van Santiago Giménez, maar baten mocht het niet meer.

De belangen waren voorafgaand aan deze wedstrijd groot. Feyenoord moest winnen om in het spoor van PSV te blijven. De achterstand was 7 punten en bij een overwinning van de Rotterdammers zal het 4 punten worden. Beide ploegen speelden deze week ook nog in de Champions League. De ploeg van Arne Slot werd dinsdag uitgeschakeld door met 1-3 te verliezen van Atlético Madrid. De Eindhovenaren kenden een groot succes op woensdagavond. Na een spectaculaire comeback tegen Sevilla werd met 2-3 gewonnen en overwinterde het team van Peter Bosz zelfs in de Champions League.

Artikel gaat verder onder video

In de openingsfase van de wedstrijd zag je ook echt dat Feyenoord goed druk wilde zetten om snel een openingsdoelpunt te forceren, maar al heel snel werd die druk al minder voor PSV. De Eindhovenaren kwamen in de eerste helft ook niet echt in de problemen. De wedstrijd was erg slordig en eigenlijk had alleen Lutsharel Geertruida een aardige kans in de eerste helft. De rechtsback was helemaal mee naar voren gekomen en kreeg de bal van Calvin Stengs. De Oranje-international moest snel handelen en schoot met zijn linkervoet tegen de voeten van keeper Walter Benítez.

De tweede helft startte niet heel veel anders, maar na iets meer dan vijftien minuten spelen in het tweede bedrijf nam PSV afstand van Feyenoord. Uit een goede voorzet van Johan Bakayoko schoot Ismael Saibari de bal in de linkeronderhoek achter Justin Bijlow. De 0-1 was nog maar net gemaakt en de doelman Feyenoord moest alweer in actie komen. Uit wederom een voorzet van de Belgische flankspeler probeerde Luuk de Jong de goalie te verschalken met een omhaal, maar een doelpunt werd het niet door een goede redding. Uit de corner kon PSV wel scoren door een kopbal van Boscagli. Joey Veerman legde de bal panklaar op het hoofd van de Fransman en Feyenoord kon de bal voor de tweede keer deze wedstrijd uit het netje halen.

Lange tijd leek het erop dat PSV deze score nog verder ging uitbreiden, want niet lang na de treffers kreeg Saibari nog een kans. Een goede redding van Bijlow voorkwam een doelpunt van de Eindhovenaren. Feyenoord kon daardoor nog licht hoop houden op een resultaat en met een doelpunt van Giménez werd die hoop alleen maar groter. De Mexicaan kreeg de bal van een teamgenoot, sneed naar binnen en hiel hard uit door het midden. Het leek een houdbare bal voor de doelman van PSV, maar toch kwam de bal in het net en stond het 1-2.

Ondanks pogingen van Giménez en een grote kans op het einde van Mats Wieffer bleef het 1-2 in Rotterdam en wordt het gat met PSV tien punten. Voorlopig hoeft Feyenoord nog niet aan een kampioenschap te denken en blijven de Eindhovenaren doorstomen in een geweldige week voor de club na het bereiken van de volgende ronde in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Niveau was niet veel, van beide niet. Scheids die weer laat zien incapable te zijn voor topwedstrijden. Maar wat denken die 2 van Feyenoord aan het eind? 10 man in de 16 en ze gaan als een ego 4/5 te dollen..

jurgen😎
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Terecht verloren goeie kansen niet afgemaakt behalve Timber hadden veel Feijenoorders overduidelijk hun dag niet. Jammer jammer er had best een gelijkspel in kunnen zitten . Denk niet dat iemand dit Psv nog gaat lastig maken in de Eredivisie.

Flamingo
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Die gaan op hun slofjes kampioen worden! Focussen op plek 2.

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

precies dat en volgend jaar weer champions league gewoon weer die 30 miljoen pakken en nu hopelijk halve finale europa league nog wat knaken ervaring meepakken . in ieder geval nog 2 prijzen te halen de beker en Europa league.

Flamingo
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Van harte gefeliciteerd psv en supporters. Feyenoord rest het om te strijden voor plek 2.

Geus
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Scheids was zeer matig!! Wedstrijd had gelijkspel verdiend. Veel fouten maar als neutrale supporter leuk om te kijken..

Waarom19
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik denk dat Ajax kampioen wordt met spelers als Taylor en Rensch

Stinky
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat heeft Ajax met dit artikel te maken? Zielig ventje!

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajaxieden hebben altijd een grote bek, maar PSV staat met tien punten voor op de eerste plek!

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Het verschil is de kansen afmaken . Psv heeft een kans nodig wij 5 om te scoren . Verder een tactische wedstrijd geweest waardoor het geen goede wedstrijd was van beiden kanten .

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Gefeliciteerd PSV, Wij gewoon focussen op plek 2 jammer maar tis niet anders.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen