Giménez hard aangepakt: 'Toen ik mijn shirt uitdeed, had ik overal blauwe plekken'

29 december 2023, 11:07
Foto: © Imago

Feyenoord-spits Santiago Giménez zal de persoonlijke duels met Antonio Rüdiger niet snel vergeten. Giménez stond op 18 oktober jongstleden in een oefeninterland tussen Mexico en Duitsland tegenover de verdediger van Real Madrid, maar laatstgenoemde maakte er een allesbehalve vriendschappelijke ontmoeting van. Rüdiger deed er alles aan om het leven van de spits in die wedstrijd zuur te maken.

Als Giménez in een interview met het Algemeen Dagblad wordt gevraagd naar de drie verdedigers met wie hij in 2023 de mooiste persoonlijke duels heeft uitgevochten, noemt hij Chris Smalling (AS Roma), José María Giménez (Atlético Madrid) én Rudiger. Laatstgenoemde speelt sinds de zomer van 2022 bij Real Madrid. Feyenoord nam het in de groepsfase van de Champions League op tegen Atlético, maar niet tegen die andere topclub uit de Spaanse hoofdstad. Hoewel het ‘slechts’ een vriendschappelijke interland was, staan de duels met Rüdiger tijdens het treffen tussen Mexico en Duitsland (2-2) nog op het netvlies van Giménez gebrand.

Artikel gaat verder onder video

Dat niveau. Die strijd die je tegen deze jongens moet leveren. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt, vertelt de topschutter van Feyenoord. Vooral Rüdiger maakte het hem dus erg lastig. Toen ik mijn shirt uitdeed, had ik overal blauwe plekken van het knijpen en de huid omdraaien. Als ik hem af probeerde te houden, pakte hij de top van mijn vinger en draaide die om. Tot het gevoel dat hij breekt. En hij zat steeds dicht met zijn mond bij mijn oor en schreeuwde dan keihard. Lelele Lelele of zoiets. Het was echt een leerschool. Next level verdedigen. Ook tegen Smalling en Giménez moest ik het gevecht aangaan.

Giménez kwam in de wedstrijden tegen AS Roma, Atlético Madrid en Mexico niet tot scoren, waar hij de ballen in de Eredivisie ogenschijnlijk eenvoudig in het netje legt. “Als mensen redeneren dat wedstrijden waarin ik tegenover Smalling, Giménez en Rüdiger stond, aantonen dat ik juist nog meer tijd nodig heb in de Eredivisie, dan zou ik kunnen zeggen: misschien moet je meer tegen dat soort jongens spelen. Tegen Atlético in De Kuip werd ik helemaal ingekapseld door Witsel, Giménez en Hermoso. Als spits kun je dat niet veel, al kreeg ik wel één kans die erin had gemoeten.”

Is Giménez klaar voor de stap naar een Europese topcompetitie?

Laden...
294 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Klantenservice
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Naar mijn mening laat je als speler zien beperkt te zijn, als je 'trucjes' als knijpen, vingers omdraaien en in oren schreeuwen nodig hebt om van je tegenstander te winnen. Ga gewoon lekker voetballen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Rüdiger is een Duitsland geboren en getogen speler, hij verstaat en begrijp je niet en hij luistert toch niet naar jou Klantenservice.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Wij ook niet naar jou met je hoogmoed en arrogantie.

KROTJE
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

"Wij" ? "jij" denkt dat jij "Wij" ebnt ? "jij bent gewoon jij en niet Wij" ha ha laat me niet lachen en wees nou eens een keer origineel en mij niet arrogant te noemen, als er één arrogant is en het niet mag en kan zijn dan ben jij het wel, stumperd.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

@krotje Ik denk ook niet dat het doel van de mogelijkheid om reacties onder een artikel te plaatsen, is dat de personen over wie het gaat die reacties lezen. Wel geeft het de mogelijkheid om inhoudelijk te praten over het artikel. Ik heb het artikel gelezen en reageer op de inhoud op basis van hoe ik er over denk. Je hoeft niet dezelfde mening over de inhoud te hebben, maar door respectvol naar elkaar te blijven kunnen er mooie gesprekken ontstaan. Dus: Wat is jouw mening over deze manier van spelen? Want ik heb op dit artikel nog geen inhoudelijke reactie van jou gezien. Ik ben erg benieuwd.

KROTJE
Link gekopieerd!
    17
    + 1
avatar

Klantenservice, ik vind jouw reactie "schattig" en getuigt van over betutteling, utopisch en het net doen alsof die trucjes die jij omschrijft al niet van alle tijden is in het huidige voetbal, zelfs bij de amateurs. Als jij via oude filmpjes ziet hoe de verdedigers van de Argentijnen in 1978 tegen Oranje speelden, hoe Real Madrid in de Kuip Coen Moulijn aanpakten, als je ziet hoeveel (pogingen) aanslagen op Cruijf, op John de Wolff (tegen Porto), op Van Basten, op Gullit, op Ronaldo op Messi op MBappe gepleegd werden dan had je wel veel wedstrijden gemist. Ik ken Rüdiger al toen hij nog in Duitsland speelde en hij speelt hard, net zoals ik hier veredeigers in wedstrijden van onze ED zie spelen ( ik zal geen namen noemen anders krijgen we dat gesodemieter weer), hij is misschien geen Chiellini of Alaba, geen van Dijk, maar hij is wel een Pepe of een Ramos, maar voor zijn club is hij nuttig om zijn directe tegenstander met alle middelen uit te kunnen schakelen. Het artikel gaat over de klaagzang van Gimenez, ik vind het naïef of schijnheilig, Gimenez zelf speelt met Alvarez in het Mexicaanse elftal, nou Alvarez kon bij Ajax ook uitdelen en kaarten incasseren hoor. Moraal van mijn reactie is dat jouw mening in deze niet modern is, want het betaalde voetbal gaat om meer dan alleen lekker voetballen, maar gaat om miljarden poen.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

@Krotje Dat iets vaker, veel en al lang te zien is, betekent niet dat het ergens bijhoort. Dat mijn mening wellicht afwijkt van hoe het al lang gaat, betekent niet dat mijn mening ouderwets is. Wellicht is het juist om te draaien, omdat deze handelingen al van vroeger zouden zijn. Er is voor mij niks mis met een harde tackle, een harde schouderduw of een tactische overtreding in de zin van een duw of met een sliding de aanval eruit halen. Zolang je niet het risico neemt een ander te blesseren met een aanslag. Ik vind een speler completer die het op deze manier kan oplossen, dan bijvoorbeeld vingers omdraaien en knijpen. Dat is in mijn ogen een teken dat een speler het zonder die trucjes niet kan. Want waarom zou je ze anders gebruiken? Omdat anderen het ook doen? Dan kom je in een schoolpleincirkeltje. Ik verwacht niet dat wij het op dit onderwerp eens worden, en dat geeft ook niet. Maar de toon maakt de muziek.

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Klantenservice, 'Respect' voor deze zin van je " Ik verwacht niet dat wij het op dit onderwerp eens worden, en dat geeft ook niet. " Hiermee ben ik met je eens, wij verschillen van inzicht, geeft niet, het is gezond. "Maar de toon maakt de muziek." Inderdaad "C'est le ton qui fait la music" Ik denk niet dat mijn toon vals is, durf ik te zeggen dat naast andere (sport)hobby's, muziek(maken) mijn lievelingshobby is en het repertoire is breed van Klassiek, Chansons, Indie, Grunge tot en met Americana en alles wat ertussen en buiten zit aan genres. Wat mij betreft is deze discussie afgesloten.

Klantenservice
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

@Krotje Lekker man, zo'n brede muzieksmaak! Hoe breder de muzieksmaak, des te meer mooie muziek om van te genieten. Alvast een fijne jaarwisseling gewenst!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen