Romano schept duidelijkheid over tijdelijk vertrek Dean Huijsen bij Juventus

23 december 2023, 22:17
Foto: © Imago

Juventus gaat het Nederlandse toptalent Dean Huijsen (18) voor de rest van het seizoen verhuren aan competitiegenoot Frosinone, zo bevestigt transferspecialist Fabrizio Romano. De zoon van oud-profvoetballer Donny Huijsen moet bij de huidige nummer dertien van de Serie A de nodige vlieguren gaan maken om de stap naar het eerste elftal van De Oude Dame definitief te kunnen gaan maken.

Huijsen werd geboren in Amsterdam, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Spanje. Daar maakte hij deel uit van de jeugdopleiding van Málaga, totdat Juventus in de zomer van 2021 toesloeg en de boomlange verdediger (hij meet liefst 1,95 meter) naar Turijn haalde. Bij de Italiaanse grootmacht speelde hij achtereenvolgens in de Onder-17, de Onder-19 en sinds begin dit jaar in het Next Gen-elftal, zoals de hoogste jeugd wordt genoemd bij Juventus.

Artikel gaat verder onder video

Met dat elftal komt Huijsen uit in de Serie C, het derde profniveau. Daarnaast speelt hij zijn jeugdinterlands voor Oranje Onder-19, al zou hij door zijn verleden ook voor Spanje kunnen kiezen als A-international. Op 22 oktober van dit jaar maakte de verdediger zijn debuut in de hoofdmacht van trainer Massimiliano Allegri in de gewonnen topper bij AC Milan (0-1). Twaalf minuten voor tijd kwam Huijsen in het veld voor Federico Gatti, waarna Juve de voorsprong in San Siro over de streep wist te trekken.

Allegri ziet absoluut toekomst in Huijsen, zo blijkt uit de uitspraken die De Telegraaf citeert: "Dean speelt vol zelfvertrouwen", aldus de 56-jarige oefenmeester. "Hij is goed met beide benen. Hij is een intelligente jongen en dat brengt hij mee naar het veld. Hij is iemand die het spelletje goed leest", wordt Huijsen door Allegri omschreven. Voorlopig krijgt hij alle tijd om zijn belofte in te lossen: het contract van de verdediger loopt nog door tot medio 2027.

Romano weet meer
Drie dagen na de eerste berichten over de tijdelijke overstap van Huijsen komt Fabrizio Romano met meer details over de overstap. De Nederlander zal 'de komende 48 uur' de medische keuring ondergaan, schrijft de journalist zaterdagavond op X. Daarna zal de deal definitief beklonken worden en Huijsen zich op huurbasis voor een half seizoen bij Frosinone voegen. Die club heeft echter geen optie tot koop weten te bedingen, zo schrijft Romano. De definitieve aankondiging wordt 'begin januari' verwacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

real8madrid
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het is goed om te zien dat Juventus vertrouwen heeft in jong talent zoals Dean Huijsen. Hopelijk kan hij zich bij Frosinone verder ontwikkelen en in de toekomst een belangrijke speler worden voor De Oude Dame.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen