Million Manhoef: ‘Het is goed dat niet veel mensen weten dat hij mijn vader is’

31 december 2023, 07:24   Bijgewerkt: 31 december 2023, 08:19
Foto: © Imago/Ziggo

Million Manhoef heeft een boekje opengedaan over de relatie met zijn vader Melvin Manhoef. De 21-jarige vleugelaanvaller van Vitesse erkent dat zijn vader zich tijdens zijn jeugd vooral bezigheid met zijn professionele sportcarrière.

Melvin Manhoef is een voormalig kickboks- en MMA-vechter. “Het is maar goed dat niet veel mensen weten dat hij mijn vader is, toch?”, begint Million Manhoef aan tafel bij het programma Kick ’t Met van Ziggo Sport. “Ik wil mijn eigen ding doen. Hij heeft een mooie carrière gehad. Ik heb al vaak gezegd dat ik ben opgegroeid met mijn moeder. Hij heeft voor zijn carrière gekozen. Hij heeft ook iets succesvols gemaakt van zijn carrière, maar dat is ook een reden waarom hij zijn familie en gezin wat naar achter schoof. Daardoor heeft hij wel een goede carrière gehad.”

Artikel gaat verder onder video

“Of ik ergens in mijn carrière druk heb ervaren door mijn achternaam? Nee dat valt wel mee”, gaat de talentvolle buitenspeler van Vitesse verder. “Ik hoor het nu wel vaker. Toen ik voor het eerst naar het eerste van Vitesse ging, hoorde ik het ook vaker. Soms is het niet leuk, maar ik snap wel dat het interessant is. Ik zei dan altijd wel: maar mijn moeder… zus en zo.” 

Als kind kickbokste Manhoef. Hij koos uiteindelijk voor een professionele carrière als voetballer. “Mijn vader en moeder gingen uit elkaar toen ik zes of zeven was. Maar daarvoor werd ik natuurlijk gepusht om te kickboksen. Ik was tweeënhalf jaar toen ik de kickbokshandschoenen aan trok. Toen ik vier werd ging ik ook voetballen en deed ik beide sporten. Ik heb wedstrijden gevochten en ben Nederlands kampioen kickboksen geworden. Kickboksen is dus een zeker een grote passie, maar op een gegeven moment kon ik het niet meer combineren.”

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

#Million Manhoef: ‘Het is goed dat niet veel mensen weten dat hij mijn vader is’# Maar ik als liefhebber van Kickboxing wel, papa Melvin is een sloper in Kick-en MMAboxing in zijn Romeinse Gladiator uitdossing. Papa was een taaie. Jammer dat papa Manhoef wat lengte mist. Papa Manhoef trainde veel met en was sparringpartner van met Badr Hari, toen in goede tijden.

KROTJE
Link gekopieerd!
    24
    + 1
avatar

Rico is ook geweldig, alleen Rico is geen MMA-boxer, maar is wel voor de 10e ? keer wereldkampioen Kickboxing bij Glory.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Verder is het toch vooral duidelijk dat hij een waardeloze vader was. Telt voor mij zwaarder dan zijn carriere waarbij hij later ook nog financiële problemen kreeg

KROTJE
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Ach Quarlon, wat de persoonlijke beslommeringen van de familie Manhoef weet ik niet te, wil ik ook niet weten, kan ik ook niet beoordelen, ik ken Melvin alleen van de vecht-/contactsport, de sport die ik ook graag beoefen. Verder vind ik Million een goede snelle vleugelspeler/-middenvelder, die Ajax met Vitesse door zijn 2 doelpunten in de Arena Ajax pijn deed.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Wat dat betreft ben ik wel benieuwd waar Manhoef heen gaat na Vitesse. Voor die club is hij tegoed maar hij lijkt me ook nog niet constant genoeg om al bij een top 5 club aan de slag te gaan. Waar zijn plafond ligt zullen we de komende jaren zien

KROTJE
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Quarlon, ik dacht in het begin dat hij voor Ajax geschikt zou zijn, goedkoop en kneedbaar. In mijn visie lijkt hij een beetje op een "Overmarsje", maar dan op rechts. Tja Million zou eerst in België of in een lagere divisie van de Bundesliga in Duitsland ervaring kunnen opdoen. Of bij AZ op rechts goed uit de voeten kunnen komen. Deze speler is wel klein, maar sterk en snel.

QuarlonK
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Sterk, snel en ook technisch. Ik vraag me af of hij met de top 3 mee kan. Voor het geld kun je als topclub best een gokje wagen.

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Als ik Million zou zijn, dan ging ik naar het buitenland: PL (laagvlieger), Championship of The Scottish Premiership, Oberliga, misschien Serie A. Ik denk dat hij in die competities beter gewaardeerd zal worden dan in onze ED, want bij PSV moet hij Bakayoko doen vergeten, bij Feyenoord Minteh, Dirosun of Jahanbaksh, bij AZ Odgard, bij Twente Drost (?), bij Ajax hopelijk Berghuis (zijn houdbaarheidsdatum is al lang overschreden wat mij betreft). Ik weet alleen niet of Million kopsterk is, vanwege zijn geringe lengte, maar dat geeft niet zoveel denk ik, want de kleine Dries Mertens was het ook niet en wat bleek later ? Mertens werd de grote held van Napoli. Ik ben ook gecharmeerd van Boussaid (FC Utrecht) en Sahraoui (Heerenveen). Ik verwijt Ajax dat zij zich niet op deze spelers focussen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen