Ajax ontvangt slecht nieuws uit Italië en weet wanneer het seizoen 2024/25 begint

26 mei 2024, 22:53
Foto: © Imago

Ajax moet zich melden in de tweede voorronde van de Europa League. De Amsterdammers hadden nog een kleine kans op een rechtstreeks startbewijs voor de groepsfase van de Europa League, maar die hoop is sinds zondagavond vervlogen.

Om als nummer vijf van de Eredivisie meteen de groepsfase van de Europa League in te kunnen, moest de winnaar van de Conference League (Olympiakos of Fiorentina) zich via de nationale competitie zien te kwalificeren voor de Champions League of de Europa League. Dan zou er een Europa League-ticket over zijn, dat normaal aan de Conference League-winnaar toekomt.

Artikel gaat verder onder video

Dat ticket had vervolgens bij Ajax terecht kunnen komen, maar zo ver zal het niet komen. Olympiakos slaagde er in Griekenland niet in zich te plaatsen voor een Europees hoofdtoernooi en zondag werd duidelijk dat Fiorentina dat ook niet zal lukken in Italië. Doordat Lazio een punt pakte in de laatste competitiewedstrijd tegen Sassuolo (1-1), eindigt Fiorentina als achtste. La Viola heeft nog een wedstrijd tegoed, maar kan Lazio niet meer achterhalen.

Fiorentina weet zich via de competitie verzekerd van deelname aan de play-offronde van de Conference League. Indien de Serie A-club in de Conference League-finale te sterk is voor Olympiakos, gaat Fiorentina volgend seizoen de groepsfase van de Europa League in. Ajax zal het seizoen dus beginnen op 25 juli in de tweede voorronde van de Europa League. Bij de loting op 19 juni wordt de tegenstander bekend.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Storm
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Sja, dat is dan jammer, maar Ajax heeft eigenlijk ook belangrijkere zaken te doen zoals spelers ver- en aankopen en een behoorlijk team opbouwen. Plus intern is er nog zat werk te verrichten. Ik denk niet dat er allerlei grote daden verwacht moeten worden het komend seizoen. Als je je stevig(er) kunt manifesteren in de top 5 Eredivisie ten opzichte van afgelopen seizoen heb je vooruitgang geboekt. Dat lijkt me van het grootste belang.

Goku
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Jammer voor Ajax, maar zo zijn er wel extra punten te verdienen..

balletje rond
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Het gaat helemaal niks worden in Amsterdam zelfs de 5 de plaats zal al moeilijk worden .Met kerst zitten ze al zonder trainer moet J.v.h.Schip weer opdraven verkleed als verlosser

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

@Balletje, ik snap jou niet, als het uitkomt zoals jij als Professor Voetbal voorspelt dan kan je als supporter van die middelmatige club uit R'dam-Zuid toch alleen maar blij en gelukkig zijn, dan is de AFC Ajax geen concurrent meer ? Alleen jammer voor je, want Van Persie met Heerenveen komen in de plaats van Ajax........

CG
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Zo negatief ben ik (zeker) niet. Dus afwachten maar !!!

KROTJE
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Als supporter van Ajax hou ik niet zo van kansenberekeningen. Ajax als nog steeds een topclub, moet zonder blikken of blozen door naar de groepsfase, zo niet dan moet het nieuwe Ajax weer terug naar de schoolbanken. De verwachte tegenstanders zijn geen toppers en wij praten nu over de EL, niet over de CL.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen