Oranje-fan Daan reageert op internationale ophef na Ruud Gullit-imitatie

17 juni 2024, 17:08
Foto: © Imago

Een van de supporters die tijdens Polen – Nederland verkleed was als Ruud Gullit, heeft gereageerd op de consternatie. Daan, een van de drie Oranje-fans, benadrukt in een reactie aan het Instagram-kanaal Reality FBI dat er geen kwade bedoelingen achter de actie zitten.

Drie Oranje-fans waren in het Volksparkstadion in Hamburg verkleed als Gullit in 1988, inclusief schmink. Dat zorgde voor de nodige afkeurende reacties op sociale media en in de buitenlandse pers. De Daily Mail trok de vergelijking met blackface en Zwarte Piet. Daan zegt echter dat het drietal veel meer positieve dan negatieve reacties heeft ontvangen.

Artikel gaat verder onder video

“Tijdens de wedstrijd Polen - Nederland waren we verkleed en geschminkt als Ruud Gullit. De positieve reacties waren overweldigend. Zowel de Nederlandse als de Poolse supporters in Hamburg ontvingen ons hartelijk en zelfs kleine kinderen, bekende Nederlanders en buitenlandse toeristen wilden met ons op de foto”, zegt de Oranje-fan.

“Helaas waren er enkele negatieve reacties online die disproportioneel veel aandacht kregen. Het is belangrijk te benadrukken dat er geen kwaad in ons zit. We wilden Ruud Gullit eren voor zijn geweldige prestaties en opvallende look in 1988. Laten we hopen dat het toernooi net zo goed eindigt als toen!”, aldus Daan.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Welke spelers van Oranje moet Koeman strafschoppen laten nemen?

Afgezien van Memphis Depay heeft Oranje een klein probleem. Al is er een Eredivisie-speler met 10 goals uit 10 penalty's.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

 • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
  42
  + 1
avatar

Het moet niet gekker worden Ze gooien overal nu zout nu op een slak Het moet gewoon kunnen Er wordt niet verkeerd gedaan

Ajeto!
Link gekopieerd!
  49
  + 1
avatar

Ja, de online Twitter politie maakt meer kapot dan men lief is. Helaas schenkt de media teveel aandacht aan dat soort beroepszeurtjes.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
  29
  + 1
avatar

Benieuwd of ze ook zo zouden reageren. Als een Surinamer zich wit zou schminken om van Basten te eren. Of is het dan : moet gewoon kunnen, niks racistisch aan

Humaxima
Link gekopieerd!
  16
  + 1
avatar

In Nederland is het gebruikelijk en al eeuwen normaal om je te schminken in zwart ter ere van de Nederlandse slaven en nu ter ere van Ruud . In het buitenland kijken ze vol walging ernaar. Ze moeten even wennen aan onze waarden en normen.

wilbert van langeraad
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

misschien een idee om de volgende echt als zwarte piet te gaan wat een belachelijk gedoe altijd

BENNINK24
Link gekopieerd!
  4
  + 1
avatar

Ik word ook wel eens smerig en zwart van het werk ??? stoppen maar !!! tjonge wat een land !!!

Ferrari412T2
Link gekopieerd!
  6
  + 1
avatar

Tegenwoordig lopen er helaas teveel mensen rond die van een mug een olifant moeten maken. Het gaat echt nergens meer over. Maar goed dat deze mensen niet een jaar of 40 geleden hebben geleefd, want dat zouden ze niet aan kunnen. Met zulke mensen zul je nooit de oorlog winnen!

Link gekopieerd!
  17
  + 1
avatar

Ben tegen racisme, maar denk dat dit toch echter goed bedoeld was ten ere om Guilit te eren, en ja Ruud heeft een kleurtje waar niets mis mee is, dus waarom mag je dat niet gebruiken als je hem wil eren, we doen nu net of het smerig is om een kleurtje te hebben, je kan er misschien ook trots op zijn denk ik dan maar dat er zoveel spelers met een kleurtje in de Nederlandse sport het zo goed doen en ze de sporten naar een hoger niveau tillen in Nederland

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen