'Nederlands' Urawa Red Diamonds tegen Manchester City na heldenrol en unicum Schalk

15 december 2023, 18:05
Foto: © Imago

Bryan Linssen en Alex Schalk staan in de halve finale van het WK voor clubteams met hun Japanse werkgever Urawa Red Diamonds. Tegen het Mexicaanse León greep invaller Schalk vrijdag de hoofdrol: hij maakte het enige doelpunt van de avond, waardoor de twee Nederlandse aanvallers zich mogen opmaken voor de halve finale tegen Manchester City.

Na Romeo Castelen (2014 namens Western Sydney Wanderers) en Clarence Seedorf (in 2007 namens AC Milan) is Schalk pas de derde Nederlander die een doelpunt maakt op het prestigieuze toernooi. De aanvaller kwam een kwartier voor tijd binnen de ploeg, maar had maar vijf minuten nodig om een pass van José Kanté Martínez onder keeper Rodolfo Cota te schieten.

Artikel gaat verder onder video

Een paar minuten later leek De Bomber van Breda op weg naar zijn tweede treffer en de beslissing in de wedstrijd, maar werd aan zijn shirt getrokken. Een tweede gele en dus rode kaart voor verdediger William Tesillo was het gevolg. De vrije trap die bleef staan, werd door de aanvaller naast het doel geschoten. Desondanks bleef de voorsprong op de borden en staat Urawa Red Diamonds in de finale voor het WK van clubteams.

Voor Linssen – die de hele wedstrijd op de bank bleef de Japanners – en Schalk wordt dat een bijzondere wedstrijd die komende dinsdag om 19.00 wordt gespeeld in Buraidah, Saudi-Arabië. Al Ahly en Ittihad FC bepalen onderling wie er in de halve finale tegen het Braziliaans Fluminense gaat spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen