Ongelooflijke penalty in Eredivisie Vrouwen: microfoons pikken gescheld van trainer Linda Helbling op

10 december 2023, 14:20   Bijgewerkt: 10 december 2023, 17:07
Foto: © ESPN

De vrouwen van Fortuna Sittard waren zondagmiddag veel te sterk voor FC Utrecht (0-6), maar op het laatste doelpunt viel wel wat aan te merken. Jarne Teulings van Fortuna Sittard kreeg een zeer goedkope strafschop, die werd benut door Eredivisie-topscorer Tessa Wullaert.

Er was licht contact in het strafschopgebied tussen Marthe Munsterman en Teulings, maar van een overtreding leek geen sprake. Toch floot de scheidsrechter voor een strafschop. Dat was de tweede voor Fortuna in de wedstrijd. “Het is echt ongelooflijk. Munsterman doet het niet heel handig, maar nee, dit is geen strafschop”, zei commentator Mark van Rijswijk van ESPN bij het zien van de beelden.

Artikel gaat verder onder video

Op tv was te horen dat het ongeloof bij Utrecht groot is. Trainer Linda Helbling van FC Utrecht riep bijvoorbeeld: “Ze glijdt uit! Je (…) hier toch verdomme niet voor niks, of wel? Je ziet het toch?!” Daarna riep ze: “Hey scheids, hey scheids!” Helbling vond dat de vierde official de scheidsrechter tot de orde had moeten roepen.

Een man, mogelijk de vierde official, antwoordde: “Rustig aan, mevrouw, niet doen.” Helbling reageerde: “Niet doen?! Flikker toch op, je ziet het toch?! Scheidsrechter, hij ziet het gewoon! De vierde man ziet het gewoon! Jullie zijn toch een team? Flikker toch op man. Hij staat hier gewoon naast me en weet dat het zo is.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Oud keeper
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Wat een maten naaien. Mooi woord voor een vrouwelijk voetbalster.

Boy Acosta
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Ik kijk altijd naar het dames voetbal, maar soms vraag ik me af wat zijn we in godsnaam aan het doen. En ik vraag mij ook af waarom we geen Var hebben bij het Dames voetbal. Als je zie hoe AZ tweemaal benadeeld worden eerst tegen Ajax en nu tegen Twente met een buitenspel doelpunt ,dan vraag ik me hoe in godsnaam dit mogelijk is. Ben je scheirechter of lijnrechter geworden omdat je thuis zat te vervelen of wat!!!!!! Man ,man neem een bakje koffie en ga je hond uitlaten. En als jullie denken hoe dames voetbal gespeeld moet worden een tip kijk eens naar de BBC op zondag. Nederland moet nog een heleboel leren vraag het maar aan Spitse.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen