Griekse hattrickheld van Helmond Sport bezorgt Willem II vervroegd kerstcadeau

23 december 2023, 20:48   Bijgewerkt: 23 december 2023, 20:56
Foto: © Imago

Willem II, de koploper van de Keuken Kampioen Divisie, heeft zaterdagavond uitstekend nieuws gekregen uit Helmond. Nummer twee Roda JC liet daar dankzij een hattrick van Giannis Botos namelijk twee dure punten liggen tegen Helmond Sport, dat de ploeg van trainer Bas Sibum daarmee op een 3-3 gelijkspel wist te houden.

In de achtervolging op de ongenaakbare Tilburgers, die vrijdagavond zegevierden in de derby tegen NAC in Breda, verzuimt Roda daardoor om gelijke tred te houden. Al na een kwartier keken de Limburgers zaterdagavond tegen een achterstand aan; Botos tekende met het hoofd voor de 1-0. Nog binnen het halve uur had de Griek ook zijn tweede van de avond er op fraaie wijze inliggen.

Artikel gaat verder onder video

Kort daarna deed Roda via Maximilian Schmid echter wat terug. Kort na rust bracht Enrique Peña Zauner het elftal uit Kerkrade zelfs langszij, maar de 2-2 lag nog nauwelijks in het net of Botos haalde van de rand van de zestien doeltreffend uit, waardoor de thuisploeg weer op voorsprong kwam. De 3-22 leek lange tijd ook de einstand te gaan worden, maar diep in blessuretijd zorgde Walid Ould-Chikh met het hoofd alsnog voor de 3-3.

Stand
Door het gelijkspel van Roda gaat Willem II met een voorsprong van zes punten de winterstop in. Roda blijft wel tweede, maar geeft nu nog maar twee punten meer dan nummer drie ADO Den Haag, dat eerder op de zaterdag won bij Jong AZ (1-2). De competitie wordt op 12 januari hervat. Willem II gaat dan in eigen provincie op bezoek bij hekkensluiter TOP Oss, Roda ontvangt nummer tien FC Eindhoven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

real8madrid
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Het is duidelijk dat Willem II momenteel de sterkste ploeg is in de Keuken Kampioen Divisie en dat Roda JC nog flink aan de bak moet om hun tweede plaats te behouden. Hopelijk kunnen ze na de winterstop weer vol goede moed aan de slag.

jos Weeterings
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

't Is dat Willem II blijft winnen maar dat mag gerust op naam komen van hun succes coach (Maes) die de WillemII selectie flink heeft opgedragen "Zijn " visie qua spelniveau uit te voeren. Dat is wonder boven wonder tot heden voortreffelijk met binnengehaalde punten begonnen,hopelijk in de tweede seizoen helft gaat het daarmee verder naar promotie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen