Feyenoord-fans imponeren in Schotland: 'Geen club ter wereld heeft gepassioneerdere supporters'

14 december 2023, 08:35
Foto: © Imago

Feyenoord besloot het Champions League-avontuur woensdagavond met een 2-1 nederlaag op bezoek bij Celtic, maar de meegereisde fans hebben diepe indruk op de Schotten gemaakt. De krant The Herald schrijft bewonderend over het grote aantal supporters dat meereisde met de Rotterdammers en de manier waarop zij zich op Celtic Park manifesteerden.

"Feyenoord mag dan niet meer de grootmacht zijn die het was toen Celtic in 1970 in San Siro werd verslagen", begint de krant de loftuiging, "maar hun supporters zijn gepassioneerder en luidruchtiger dan welke dan ook ter wereld." Alleen het aantal fans dat de reis naar Schotland maakte dwingt respect af: "Niet minder dan vijfduizend uitsupporters waren vanuit Rotterdam naar Glasgow getrokken, ondanks het feit dat er voor hun helden niets meer op het spel stond", schrijft de krant bewonderend.

Artikel gaat verder onder video

Zelfs de bepaald niet als kinderachtig bekendstaande Celtic-fans moesten hun meerdere erkennen in die van Feyenoord, zo stelt de krant bovendien vast. "Ze overstemden hun tegenhangers met hun gezang en geklap, vanaf de aftrap tot het laatste fluitsignaal. Op een gegeven moment zongen ze: 'Your support is f****** s***!"

De massale support ten spijt wist Feyenoord geen punten te pakken in het duel op Celtic Park. Voor de thuisclub was de zege op de Rotterdammers meer dan welkom: de Celtic-fans konden voor het eerst in tien jaar weer eens een overwinning in een thuisduel in de Champions League vieren. Opvallend genoeg was de laatste club die uit bij de Schotse kampioen onderuit ging in het miljardenbal Feyenoords aartsrivaal Ajax, in 2013.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FCJel
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

Schitterend gezicht. Dit maakt de club nou zo mooi. Het is altijd met vallen en opstaan, maar de passie blijft en als dat beloond wordt is dat extra zoet. Het is wel jammer dat je onnodig onderuit gaat hier, als je won was het feestje voor deze mensen in ieder geval compleet, maar dat terzijde.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

De beste supporters van de wereld komen uit Rotterdam. En dat zonder megafoon.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen