'Peperdure misser Steijn en Van Halst bij Ajax: streep door komst gewild Nederlands talent dat Mislintat wilde'

22 december 2023, 17:16   Bijgewerkt: 22 december 2023, 19:06
Foto: © ProShots

Joshua Zirkzee (22) maakt momenteel ontzettend veel indruk bij Bologna in Italië. De Nederlandse aanvaller kwam in de zomer over van Bayern München en is inmiddels gigantisch gestegen in marktwaarde. Sven Mislintat had Zirkzee ook naar Ajax willen halen, zo blijkt uit een reconstructie van Het Parool.

De inmiddels alweer vertrokken Mislintat had bij Ajax weinig tegenspraak meer door ontwikkelingen binnen Ajax, ‘met commissarissen zonder draagvlak, een incomplete directie, disfunctionerende scouting en een onthoofde jeugdopleiding’. President-commissaris Pier Eringa hield zich desondanks aan de gangbare regels bij Ajax, waarbij de Raad van Commissarissen op afstand blijft.

Artikel gaat verder onder video

“Van Halst was als ‘voetbalcommissaris’ de vooruitgeschoven post van de rvc, samen met oud-jeugdspeler en commissaris Cees van Oevelen. Dit duo bood wel enig tegenspel”, weet het dagblad. “Met Steijn keerden ze zich bijvoorbeeld tegen de door Mislintat gewenste komst van Joshua Zirkzee van Bologna.” Met Georges Mikautadze en Chuba Akpom werden wel twee aanvallers gehaald, maar beduidend minder succesvol dan Zirkzee momenteel in de Serie A is.

Lees ook: Joshua Zirkzee voorpaginanieuws in Italië: 'Bovenaan de lijst om man van 83 miljoen op te volgen'

Het was niet de enige transfer waar Van Halst en consorten een streep doorheen zetten. “Na aanvankelijke goedkeuring blokkeerde de rvc slechts de transfer van Edoeard Spertsjan, omdat hij onder contract stond bij een Russische club. Vanwege de Oekraïne-oorlog en de sancties vond de rvc dat bij nader inzien ongepast”, aldus Het Parool.

Was Zirkzee geslaagd bij Ajax?

Laden...
978 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Brigges
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Gelukkig gaat die van Halst weer snel weg bij Ajax, hopelijk samen met Hendriks en Lenderink. Die drie zijn hoofdelijk aansprakelijk voor de puinhoop bij Ajax samen met die mof Mislintat.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen