Vervanger Van 't Schip komt met dubbel nieuws uit Ajax-ziekenboeg

15 december 2023, 21:00
Foto: © Ajax TV

Ajax moet het zondag tegen PEC Zwolle mogelijk stellen zonder Steven Bergwijn en Brian Brobbey. Het is twee dagen voor de laatste competitiewedstrijd van 2023 nog onduidelijk of de aanvallers tijdig hersteld zijn van hun fysieke problemen, zo heeft Michael Valkanis bekendgemaakt.

Valkanis is zondag tegen PEC Zwolle en volgende week donderdag tegen SV Hercules de vervanger van John van 't Schip, die vanwege de bruiloft van zijn zoon in Australië de laatste wedstrijden van de eerste seizoenshelft mist. In zijn eerste interview als (tijdelijke) hoofdtrainer van Ajax erkent hij dat het onzeker is of Bergwijn en Brobbey inzetbaar zijn tegen PEC Zwolle.

Artikel gaat verder onder video

"We wachten nog op meer informatie over Steven Bergwijn. Hij heeft wel iets. Misschien is hij niet beschikbaar", aldus Valkanis voor de camera van Ajax TV. "Verder kijken we naar de status van Brobbey. De wedstrijd tegen AEK kwam iets te vroeg, maar we denken dat hij morgen wel kan trainen. Daar zullen we naar kijken, maar we zijn klaar voor de wedstrijd."

Waar Bergwijn en Brobbey mogelijk niet beschikbaar zijn, kan Valkanis wel een beroep doen op Steven Berghuis. De aanvaller ontbrak afgelopen donderdag tegen AEK Athene (3-1) vanwege een schorsing. Onder meer Branco van den Boomen, Silvano Vos en Sivert Mannsverk behoren vanwege blessureleed niet tot de selectie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Maister
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het wordt een lastige wedstrijd zonder Bergwijn en Brobbey, maar misschien kunnen we wel een stuntje uithalen in de Arena.

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Droom verder !!

CG
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Ja dat wel, en mogelijk ook door de scheidsrechter. Dit omdat de niveau van Ajax (alsnog / toch) te hoog is voorhem !!.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen