Verweij onthult: 'Die jongen wordt niet serieus genomen in het scheidsrechterskorps'

18 december 2023, 17:33   Bijgewerkt: 18 december 2023, 18:09
Foto: © De Telegraaf

Mike Verweij heeft in de podcast Kick-off van De Telegraaf toegelicht waarom de 2-2 van PEC Zwolle tegen Ajax afgekeurd had moeten worden. Volgens de Ajax-watcher werd voorafgaand aan het doelpunt van Lennart Thy strafbaar hands gemaakt door Tolis Vellios. Met de beschuldigende vinger wijst Verweij daags na de wedstrijd naar Sander van der Eijk, die als VAR scheidsrechter Joey Kooij assisteerde.

Ajax incasseerde zondag in de 89ste minuut de gelijkmaker. "Er was een hoop om te 2-2 te doen. In eerste instantie dacht iedereen: dit is hands. Daarna kwam de KNVB met een aantal bevriende media tot de conclusie: dit is waarom de goal absoluut wél geldig is. Alleen haalden zij een regel aan die helemaal niet van toepassing was", begint Verweij.

Artikel gaat verder onder video

De journalist legt uit dat tot dit seizoen ieder aanvallend hands reden was om een doelpunt te annuleren. "Nu is het zo dat als het geen opzettelijk hands is en de bal komt bij iemand die scoort, het in principe gewoon een doelpunt is. De vraag blijft wel of het strafbaar hands is of niet. In de regels van de UEFA staat heel duidelijk dat als het gaat om het onnatuurlijk vergroten van het lichaam, het gewoon altijd strafbaar hands is. Ik heb een aantal mensen gebeld en ze zeiden: dit is geen enkele discussie. Omdat hij zijn hand heel ver boven zijn schouder heeft, moet er gewoon gefloten worden. Die discussie die nu wordt gevoerd, is gelul. Het gaat erom: is het hands of niet? Dit is gewoon strafbaar hands. Wanneer het geen hands is? Als de bal de hand schampt of hij er niks aan kan doen."

Valentijn Driessen vindt het 'heel typerend' dat de arbitrage niet ingreep na de 2-2 van Thy. "Er zit een scheidsrechter, twee grensrechters, een VAR, een assistent-VAR en een vierde man... zij kennen dus allemaal de spelregels niet. Dit is gewoon een ordinaire spelregel die je als scheidsrechter, VAR, vierde man, grensrechter en assistent-VAR moet weten", stelt hij.

Verweij heeft een contact bij de UEFA bij wie hij dit soort situaties kan toetsen. "Er werd heel duidelijk gezegd: honderd procent handsbal, gewoon affluiten. Sander van der Eijk zit in dat VAR-hok... Als je dan twijfelt, zeg dan tegen Joey Kooij: beoordeel het zelf alsjeblieft even, kom naar de kant. Maar het was: hup, doelpunt. Er ging bijna geen moment overheen. Het leek bijna alsof ze alleen naar buitenspel hadden gekeken. Die Sander van der Eijk is international, maar die jongen wordt al niet serieus genomen in het scheidsrechterskorps. Dan vraag je je echt af: wat is de toekomst van de Nederlandse arbitrage?"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

wilhelm
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

De toestand hier in Nederland gaat hard lopend achter uit Er zijn scheidsrechters die je niet serieus meer moet nemen Van Eijk en Joey Kooij die uit Haarlem die arrogante dreumes en ook Makelie is niet zo goed meer die Higler kan je beter niet als wel hebben er blijven er maar weinig over die een wedstrijd aan voelen . Maar wat kan je er aan doen als je een man heb die de aanstelling doet er zelf ook helemaal maar dan ook helemaal niets van kon ,Per week veranderd hij de regels Het word net als bij de regering tijd dat het hele klote zootje de laan word uit gestuurd .

Maister
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het lijkt erop dat Verweij gelijk heeft, maar helaas wordt zijn mening niet serieus genomen door de arbitrage.

CG
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo denk ik er ook over !!

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik dacht dat Kooi geen wedstrijden van Ajax mocht fluiten ivm familiebanden.

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

ja wel als kooi ajax kan naaien!

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax bestuur waarom niet protest bij de KNVB. indienen!? tegen de goal? of nog beter naar de rechter als de KNVB niets doet,. het gaat wel om miljoenen als ajax de 3e plek pakt!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen