Vierde seizoenstreffer Weghorst baat Hoffenheim niet, Simons wél succesvol met Leipzig

2 december 2023, 17:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © Viaplay

Wout Weghorst is zaterdagmiddag opnieuw trefzeker geweest voor zijn club TSG 1899 Hoffenheim. De Nederlandse aanvaller moest dit seizoen lang op zijn eerste competitietreffer wachten, maar maakte in het uitduel met Borussia Mönchengladbach alweer zijn vierde doelpunt in de laatste vijf Bundesliga-wedstrijden, al was het niet genoeg voor een zege. Xavi Simons wist met RB Leipzig wél te winnen van FC Heidenheim.

Eind oktober was het pas voor het eerst dit seizoen raak voor Weghorst, in het gewonnen uitduel met VfB Stuttgart. Vervolgens trof hij ook telkens eenmaal doel tegen Bayer Leverkusen (2-3) en FC Augsburg (1-1), voordat hij zich meldde bij het Nederlands elftal. In het EK-kwalificatieduel met Ierland bezorgde hij Oranje het EK-ticket door al na 11 minuten spelen de enige treffer van het duel aan te laten tekenen.

Artikel gaat verder onder video

Zaterdag wachtte Hoffenheim het uitduel met Borussia Mönchengladbach. De thuisploeg kwam na een klein uur spelen op 1-0 door een benutte strafschop van Alassane Pléa, maar twee minuten later kopte Weghorst de gelijkmaker alweer achter doelman Moritz Nicolas. De voorsprong zou echter geen standhouden: tien minuten voor tijd besliste Nathan Ngoumou het duel door de 2-1 voor Gladbach te maken.

Simons wint weer
Ook RB Leipzig heeft zaterdagmiddag weer eens gewonnen en houdt aansluiting bij de subtop achter koploper Bayer Leverkusen en nummer twee Bayern München. Met Xavi Simons als basisspeler werd promovendus FC Heidenheim in Leipzig met 2-1 verslagen. Voormalig Vitessenaar Loïs Openda opende na een half uur vanaf de stip de score. Vlak voor rust vielen de laatste twee treffers: eerst zorgde de Deen Yussuf Poulsen voor de 2-0, waarna Benedikt Gimber in de blessuretijd voor de aansluitingstreffer voor de bezoekers zorgde. De overwinning van Leipzig kwam echter niet meer in gevaar. Simons werd in de slotfase naar de kant gehaald en afgelost door routinier Emil Forsberg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen