Wim Kieft oordeelt: 'Dit heeft Brian Brobbey meer dan Luuk de Jong en Santiago Giménez'

2 december 2023, 08:48   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Wim Kieft is zeer gecharmeerd van Brian Brobbey. De oud-voetballer vindt de aanvalsleider van Ajax de meest complete spits van de Eredivisie, zo vertelt hij in zijn column voor De Telegraaf. Kieft schat Brobbey dus zelfs hoger in dan onder meer Luuk de Jong en Santiago Giménez.

De analist was onder de indruk van het optreden van Brobbey in de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille (4-3 nederlaag). In dat duel was de Ajax-spits twee keer trefzeker. De Jong en Giménez kwamen deze Europese niet tot scoren (in het goede doel). “De meeste indruk van de drie spitsen van de traditionele top drie maakte Brobbey”, oordeelt Kieft.

Artikel gaat verder onder video

“Weliswaar in de Europa League, tegen een mindere tegenstander als Olympique Marseille; hij is toch de meest complete van het drietal. Weliswaar in de Europa League, tegen een mindere tegenstander als Olympique Marseille; hij is toch de meest complete van het drietal”, gaat Kieft verder, die verwijst naar de dubbelslag van Brobbey tegen de nummer twaalf van de Ligue 1.

Kieft trekt vervolgens de vergelijking met collega-spitsen De Jong en Giménez. “Als je hem vergelijkt met Brian Brobbey is Giménez echt een zestienmeterspits. Normaal weet hij zijn ruimte daarin te vinden, ook als het wat voller is.” In de Eredivisie kwam Brobbey tot dusverre vijf keer tot scoren. De Jong maakte tien goals, terwijl Giménez liefst zestien keer trefzeker was.

Wie is de beste spits in de Eredivisie?

Laden...
513 stemmen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

ooh ik dacht dat kieft de aantal kilos bedoelde dat hij meer heeft dan gimenez of de jong!! dat wint die dikke zeker!

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Pavlidis is de beste spits met een hoog doelpuntenrendement.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Brobbey scoort tegen de nummer 12 van Frankrijk na vele vele missers in de nederlandse competitie.Een vergelijking met Gimenez en De Jong: waar hebben we het over? Kieft heeft nog altijd een trauma omdat Johnny Bosman en uiteraard Van Basten de eerste twee spitsen bij Ajax waren. Kieft ontleent zijn status aan een bal die hij in buitenspelpositie per ongeluk tegen zijn hoofd kreeg. Kieft is een van de zwakste spitse die Ajax ooit had.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    5
    + 1
avatar

luuk is gewoon een geluks kopper en totaal geen voetballer, Gemenez tja ook geen voetballer, brobby integendeel balvast sterk en kan voetballen, mooie doelpunten maken.

joost bierenbroodspot
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

JIJ ZIET DAT GOED

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen