Zirkzee en Beukema met Bologna na Nederlands onderonsje met terug op vierde plek Serie A

23 december 2023, 17:08
Foto: © Imago

Het Bologna van de Nederlanders Joshua Zirkzee en Sam Beukema heeft de vierde plaats in de Serie A heroverd op Fiorentina. In het thuisduel met het Atalanta Bergamo van Hans Hateboer, Teun Koopmeiners en Marten de Roon was een late treffer van Lewis Ferguson genoeg voor de volle buit.

Fiorentina kroop vrijdag over Bologna heen naar de vierde stek door het uitduel met Monza in een kleine zege om te zetten (0-1), maar een dag later wisselen de clubs weer van positie. Zirkzee en Beukema stonden zaterdag allebei aan de aftrap, terwijl ook Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini voor alledrie zijn Nederlanders een basisplaats in petto had.

Artikel gaat verder onder video

Zirkzee, die de afgelopen tijd prima op dreef is en daardoor met meerdere grote clubs in verband wordt gebracht, wist deze keer niet op het scorebord te komen. Dat gold dus wel voor Ferguson. De 24-jarige Schot, die anderhalf jaar geleden door Bologna werd opgepikt bij Aberdeen in zijn vaderland, maakte een kleine vijf minuten voor tijd de enige goal van de middag. Uit een hoekschop kopte hij bij de tweede paal de late 1-0 tegen de touwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

real8madrid
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Het is mooi om te zien dat jonge Nederlandse spelers zoals Zirkzee en Beukema het goed doen in de Serie A. Hopelijk kunnen ze deze vorm vasthouden en zich verder ontwikkelen op dit niveau.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen