Ajax-fans in mineurstemming na zeer confronterend interview Pasveer: ‘Stop maar met hopen…’

13 januari 2024, 14:35
Foto: © Imago

Remko Pasveer heeft met zijn artikel in Het Parool van zaterdagochtend een pijnlijk beeld geschetst van de huidige situatie bij Ajax. De veertigjarige doelman komt in het interview met verschillende pijnlijke constateringen binnen de Amsterdamse club. Supporters worden niet vrolijk van het artikel.

Pasveer stond op doel toen Ajax in 2019 alle zes de groepswedstrijden van de Champions League won. De ervaren keeper beleeft momenteel hele andere tijden in Amsterdam. “Gebrek aan visie en leiderschap zijn de belangrijkste redenen voor de neergang”, begint Pasveer bij Het Parool. De veertigjarige denkt dat de bestuurlijke onduidelijkheden de grootste reden zijn van het verval van Ajax.

Artikel gaat verder onder video

De inmiddels ontslagen Sven Mislintat haalde afgelopen zomer de ene na de andere speler naar Amsterdam. “Veel nieuwelingen hebben niet het Champions League-niveau dat Ajax ambieert. En ze snappen de club niet. Als je alleen al in één transferzomer meer dan tien spelers krijgt die de club niet kennen, gaat je identiteit kapot”, is Pasveer hard. Ook de mentaliteit van de spelers is volgens de keeper heel anders dan voorheen.

“Twee jaar geleden was het ook na de training altijd druk in de gym. Spelers als Dusan Tadic, Davy Klaassen, Lisandro Martínez, Daley Blind, Antony of Sébastien Haller wilden altijd beter en sterker worden, ook in hun vrije tijd. Nu is het na de training rustiger in de gym”, onthult de keeper. “Er was liefde voor de bal. Dat mis ik nu wel eens. Ik merk nu dat men sneller naar binnen of naar huis gaat. Bij de huidige generatie spelers zie ik minder toewijding, en dat baart me zorgen.”

De woorden van Pasveer doen pijn bij de Ajax-fans. Op X reageren een aantal supporters geschrokken van het interview van de ervaren sluitpost.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    16
    + 1
avatar

Wat Pasveer schetst is niet nieuw, het is al overal en nergens bekend. Elke club krijgt daar vroeg of laat er mee te maken, denk eens terug aan Barca 2 seizoenen geleden. Ik vind het niet nodig dat hij zijn onderdrukte frustratie nog eens naar buiten brengt. Kansloze missie van Remco. Laat Ajax maar nu rustig met de gegeven omstandigheden (o.a. geld) weder opbouwen, want topvoetbal in Nederland zonder Ajax is er geen topvoetbal.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

We kunnen prima zonder ajax. De competitie gaat toch gewoon door. Ik zie nu alleen maar tobvoetbal in 020. Nee hoor het gaat prima zo. Buiten 020 is er gewoon topvoetbal in Nederland.

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

"We ?". Praatjes. Laat het maar eerst zien in de komende wedstrijden. Je kunt je wel stoer gedragen met 010, maar het zal een zwaar en moeizame voortzetting worden Sjaky en dan gaan "we" veel lol hebben alleen maar om patsertjes als jij de grond in te boren, is beloofd. Dus alleen jij en niet de club uit 010, want die respecteer ik.

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Wat een agressie weer krutje.

gtsb
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

King jacobs ik heb in het begin ook gelachen om de problemen in amsterdam . Maar ben er nu wel klaar mee ,na een tijdje is de lol er wel vanaf . Het nederlandse voetbal heeft gewoon clubs als ajax ,feyenoord en psv nodig . Dat is een feit of je het nu leuk vindt of niet .

KROTJE
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Jij, ThomZzzz, Maupie zorgen voor nare tegen reacties, zeker geen "agressie" mijnerzijds, want jullie zijn te onbelangrijk om me erg kwaad te maken op jullie steeds maar vernederende opmerkingen aan Ajax: pauperclub, koopclub, verrotte club, KKDclub enz. Ja je hebt gelijk dat het met Ajax op dit moment heel erg slecht gaat, maar het is geen reden om voortdurend en tot vervelendst toe bij elk artikel op Ajax te meppen, ik doe het ook niet met Feyenoord alleen als ik in de verdediging moet. Ik was altijd een fan, geen supporter van Feyenoord geweest en ik weet meer over de club dan jij denkt, maar patsertjes als jij verpesten het en krijg dan een aversie tegen 010, maar respect blijft. Met gstb had ik ook vaak scherpe discussies, maar zijn mening hieronder is de juiste, een pluim voor hem.

gtsb
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Ik werd hier afgelopen zomer en de zomer er voor uitgelachen omdat ik kritiek had (zag dat het fout ging) op/bij ajax . Maar ik heb bijna in alles gelijk gekregen . En de mensen die toen alles goed lulde ,roepen nu hetzelfde als ik toen . En hangen nu allerlei lulverhaaltjes op ,en maar wijzen naar anderen clubs. Een club als ajax zal heus wel weer terugkeren aan de top . Maar het gaat gewoon heel lang nog duren . En niet ffff zoals sommige hier beweren . Ajax maakt nog steeds fout op fout . Nog steeds de verkeerde mensen op de verkeerde plekken . Mensen die zichzelf belangerijker vinden dan de club . Ze wachten op de god die straks gaat komen ,maar die heeft nog nooit een club als ajax geleidt . Gae en bij az op de achtergrond is wat anders dan ajax En verlopig wordt het transferbeleid gerund door een scout . Zolang dit en nog veel meer allemaal speelt kan pasveer elke week wat zeggen . De club moet gewoon helemaal opnieuw worden opgebouwd . Maar goed een kopstuk per maand die vertrekt ,zo gaat het lang duren

gtsb
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Zegt de persoon die zelfs door zijn eigen clubgenoten niet serieus wordt genomen . Die mislintat zo'n peer vondt en stoer hier liep te doen over die geweldige aankopen . Je bent te dom om te poepen . En dat laat je elke keer weer zien . Ik zou ook maar eens gaan lezen . Want tussen kritiek op ajax en beledigen en uitlachen zit een groot verschil . Wat ik hier heb gezegd over ajax valt reuze mee. Dat kan jij anderssom niet zeggen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen