Opvallende actie Fabrizio Romano leidt tot nóg meer hoop bij Ajax-fans

16 januari 2024, 20:13
Foto: © Imago/ProShots

Het begint er steeds meer op te lijken dat Ajax zich op korte termijn de nieuwe werkgever van Jordan Henderson mag noemen. Verschillende media meldden afgelopen weekeinde al dat de huidige nummer vijf van de Eredivisie een akkoord nadert met de Engelsman en dinsdagmiddag schreef een account dat naar eigen zeggen ‘gespecialiseerd’ is in al het nieuws rondom Al-Ettifaq dat hij ‘op het punt staat te vertrekken’. Een actie van Fabrizio Romano leidt tot nóg meer hoop bij Ajax-fans.

Ajax wil zich deze maand graag versterken met een controlerende middenvelder. De naam van Marten de Roon passeerde een aantal keer de revue, maar de nummer drie van het afgelopen seizoen in Nederland lijkt dus uit te komen bij Henderson. De Engelsman verruilde Liverpool in de voorbije zomerse transferwindow voor Al-Ettifaq en zette bij die club zijn handtekening onder een zeer lucratief contract, maar heeft het na een paar maanden alweer gehad in Saudi-Arabië. Hij wil terugkeren naar Europa om zich in de EK-selectie van Engeland te spelen en Ajax wil hem daarbij graag helpen.

Artikel gaat verder onder video

Al-Ettifaq leek in eerste instantie niet mee te willen werken aan een vertrek van Henderson, maar het heeft er alle schijn van dat de partijen een oplossing hebben gevonden. De middenvelder, die in 2019 de Champions League won met Liverpool, zou zijn contract hebben afgekocht en daardoor transfervrij van club kunnen wisselen. Ajax-watcher Mike Verweij meldde maandag nog dat Ajax en Henderson het nog niet eens waren over de duur van hun overeenkomst. Henderson mikte op een contract van tweeënhalf jaar, Ajax op anderhalf jaar. Verweij sprak de verwachting uit dat de partijen uitkomen op anderhalf jaar met een optie op nog een jaar.

Het was Romano die de geruchtenstroom over Henderson en Ajax vorige week op gang bracht. De Italiaanse transferspecialist had het bericht over de Amsterdamse interesse in de Engelse routinier een paar dagen bovenaan zijn account op X staan, maar dat maakte dinsdag plaats voor het ontslag van José Mourinho bij AS Roma. Ajax-fans hebben de verrichtingen van Romano echter nadrukkelijk op de voet gevolgd en gezien dat hij zijn bericht over Mourinho weer heeft vervangen door zijn tweet over Ajax en Henderson. De transfergoeroe retweette zijn bericht van 9 januari zelfs even, wat de hoop bij Ajacieden alleen maar doet toenemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Ik had liever dat ajax isaac Babadi dan Henderson haalt

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen