Groot nieuws uit Saudi-Arabië: 'Henderson staat op het punt te vertrekken'

16 januari 2024, 16:35   Bijgewerkt: 16 januari 2024, 16:44
Foto: © Imago

Het lijkt niet meer de vraag óf, maar wanneer Jordan Henderson vertrekt bij Al-Ettifaq. De Engelsman verruilde Liverpool afgelopen zomer voor de club uit Saudi-Arabië en zette zijn handtekening onder een zeer lucratief contract, maar heeft het na een paar maanden alweer gezien in het land in het Midden-Oosten. Ajax is nadrukkelijk in de markt voor Henderson en het begint er steeds meer alle schijn van te hebben dat hij daadwerkelijk naar Amsterdam komt. Volgens Ettifaq KSA, een platform dat naar eigen zeggen 'gespecialiseerd' is in al het nieuws rondom Al-Ettifaq, staat de middenvelder 'op het punt te vertrekken'.

Dat Ajax zich deze maand graag wil versterken met een controlerende middenvelder, is een publiek geheim. Niet alleen omdat Branco van den Boomen, Sivert Mannsverk en Silvano Vos voorlopig niet inzetbaar zijn, maar ook omdat het huidige middenveld voor geen meter loopt en behoefte heeft aan leiding en structuur. Het leek voor Ajax in eerste instantie een lastig verhaal te gaan worden om zo'n type speler in januari naar Amsterdam te halen, maar daar kwam vorige week verandering in. Fabrizio Romano pakte uit met de interesse van Ajax in Henderson. De Engelsman verruilde Liverpool afgelopen zomer dus nog voor Al-Ettifaq, maar wil na een halfjaar alweer vertrekken uit Saudi-Arabië.

Artikel gaat verder onder video

Henderson werd in verband gebracht met een terugkeer naar Engeland en genoemd bij Juventus, maar het begint er meer en meer op te lijken dat Ajax zijn nieuwe werkgever wordt. Verschillende media brachten afgelopen zondag al naar buiten dat Ajax en Henderson een overeenstemming bereikten over een overgang naar Nederland. Al-Ettifaq leek het grootste probleem voor de Amsterdammers. De club uit Saudi-Arabië zou Henderson naar verluidt liever niet willen laten gaan, maar een transfer lijkt er nu toch écht te gaan komen. Volgens Ettifaq KSA is de Engelsman dus op weg naar de uitgang. Dat zou kunnen betekenen dat hij een akkoord heeft bereikt met Ajax (of misschien toch nog een andere club). Ajax-watcher Mike Verweij vertelde maandag nog wel dat de Amsterdammers en Henderson het nog niet eens waren over de duur van hun overeenkomst.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    25
    + 1
avatar

Dan moet het daar wel echt vervelend zijn. Geen financiële en geen sportieve verbetering. De sfeer is ook verre van opperbest in Amsterdam.

Hijreageertaltijd
Link gekopieerd!
    11
    + 1
avatar

Bean Zo’n succes supporter ben jij dus ook blèren hier over psv maar zelf geen supporter er van zijn dat noemen ze dus een succes supporter volgens mij nieuwe seizoen zeker AZ Twente of Feijenoord promoten hier

KROTJE
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Olaf kom op nou, je zit nu weer de boel op te naaien, het is een zinloos gedoe. En het ergste is dat jij net doet alsof het bij jouw zo geliefde club alles pais en vree is. Kom op Olaf gedraag je je alsjeblieft als volwassene en niet als een puber die aandacht van zijn mammie vraagt.

Goku
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Financieel zal je gelijk hebben, maar sportief gezien schat ik de ED hoger in dan diie zandbak competitie. En ondanks waardeloos voetbal op dit moment kan de sfeer wel goed zijn in het elftal.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Belastingvluchteling die nergens anders terecht kan.

martienis
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Iedere speler wil voor Ajax spelen ongeacht hoe het nu gaat De rest die hiet zijn zijn stront jaloers

KROTJE
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Zo is het martienis, de Ajaxhaters worden onrustig omdat ze zien en voelen dat Ajax aan het weder opbouwen is en ze bang zijn dat het nieuwe Ajax na die oplichting van Mislintat weer mee gaat doen.

Thomas75
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

Klopt als een bus en daarnaast heeft ie een basisplaats wat je bij Juve nog niet zal hebben. Het zal een goede speler zijn voor middenveld hiernaast zou je ook Eriksen erbij moeten halen dan is je middenveld compleet.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zeker. Alle 12 van Mislintat voor 117.000.000 eurootjes ook. Maar de mannen van HERCULES niet.

FCJel
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Ik vraag me oprecht af of Ajax hier goed aan doet. Ja het is een grote naam, maar kost veel geld, heeft geen restwaarde, is oud en dus blessure gevoelig en gaat in z’n eentje echt niet de champions league halen. Dit soort spelers halen is echt een beetje een paniek reactie en gebrek aan fatsoenlijke scouting.

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Ach FCJel, ik ken één miskoop bij een club uit 010 en die miskoop is Zerroucki. Wat er al niet aan gedaan werd om hem bij Twente weg te halen, maar het is een gewone middelmatige speler zoals er zoveel bij lager geklasseerde clubs rondlopen. Over fatsoenlijke scouting gesproken, om maar te zwijgen over Van den Belt, Beelen, Lingr, Ueda, Ivanusec die volgens Slot nog veel moet aanleren.

FCJel
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Nou nou, niet zo kleinzerig doen. Het is geen aanval, slechts een mening over een transfer van een voetbalfan.

Dug out
Link gekopieerd!
    23
    + 1
avatar

Het is toch duidelijk dat er geen balans is in het elftal. Te weinig ervaring en bezieling, geen leiderschap, te weinig kwaliteit op het middenveld. Ajax zal dus zeker beter worden met Henderson. Verder verval en wachten betekent geen Europees voetbal en dus veel minder inkomsten. Als Ajax bv 3e wordt dan is de schade nog beperkt. Hoe lang heeft Feyenoord er niet over gedaan om weer goed te presteren en te kunnen investeren? Een speler als Henderson kan Ajax alleen halen als ze heel jong zijn of al wat ouder. Ajax is nu eenmaal geen “hele rijke” club. De aankopen van Misluktat zijn pas een gebrek.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    14
    + 1
avatar

Puur vanwege de ervaring al. Zeker op het middenveld is het niet altijd bepaald even goed

FCJel
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Naja ik vind dit soort transfers vaak nogal een gebrek aan lange termijn visie. Dit is heel kort vooruit denken, alsof je aan een 9 jarige vraagt welke speler ze bij ajax willen zien. Als je echt wil herstellen, moet je die miljoenen salaris steken in het behouden van je talentvolle jeugd. Dan kan je in ieder geval structureel bouwen.

FCJel
Link gekopieerd!
    10
    + 1
avatar

Jezus, fc lange tenen hiero of niet.

KROTJE
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

FCJel, het kan een mening zijn en dat mag, ik respecteer alle meningen wel in principe, maar als je dit leest: @'heeft geen restwaarde, is oud en dus blessure gevoelig en gaat in z’n eentje echt niet de champions league halen' en dit: @' paniek reactie en gebrek aan fatsoenlijke scouting.' dan kan Ajax maar beter stoppen met een transfer volgens jou, dat zou kunnen, maar dat zal de toekomst het wel uitwijzen. Ik denk dat niemand ook jij niet op dit moment een fiasco kan inschatten, tenzij jij bij de scouting van Ajax zit. Je hele mening komt negatief over.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou Krot, had je ze maar bij Ajax.

JOKER72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo Ajax gaat weer 👵 speler kopen zyn goed by hun hoofd

El Sarcastico
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toen hij bij liverpool fc speelde had ik veel respect voor hem als speler. Maar na jaren opkomen voor gelijke rechten voor die "alfabet mensen", de homosexuele, bisexuele man en/of vrouw, de omgebouwde en de twijfelaars, is er van respect niet veel meer over...aangezien ze in de zandbak anders denken over deze personen, iets wat overigens hun volste recht. Maar hoe kan je dus na jaren actie voeren, de overstap maken naar zo'n land? Dit geldt trouwens voor iedereen die die kant op gaat. Maar heeft ajax geen vertrouwen meer in hun eigen jeugd?

KROTJE
Link gekopieerd!
    19
    + 1
avatar

Heel simpel Sarcastico, morele aspecten moet je niet mengen met voetbal en de huidige eigen jeugd van Ajax vooral Jong Ajax is niet veel soeps zie hun ranking in de KKD. Bij O18 en O17 en O15 daar zit er meer perspectief in die spelertjes.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Als ik jouw kop zie, kan je ook wel een kleine verbouwing gebruiken.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De ellende gaat gewoon door. Mislintat weg of niet.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen