Teleurstellend Ajax komt in minuut 90 nog heel goed weg tegen Hannover 96

7 januari 2024, 14:53   Bijgewerkt: 7 januari 2024, 14:58
Foto: © Imago

Ajax heeft het trainingskamp in Spanje afgesloten met een 2-1 zege op Hannover 96. Waar de Amsterdammers goed aan de wedstrijd begonnen, vielen zij na rust terug naar een bedenkelijk niveau.

In het Antonio Gallardo Stadium stond zondag voor de tweede dag op rij een oefenwedstrijd tussen Ajax en Hannover op het programma. Waar zaterdag de reserves van de clubs tegen elkaar in actie kwamen, traden de Amsterdammers zondag met de beoogde basiself aan.

Artikel gaat verder onder video

Na een weifelende start nam Ajax het heft snel in handen. Het eerste gevaar kwam van Kenneth Taylor, die na een fraaie Amsterdamse aanval de lat raakte. Even later was het wel raak via Brian Brobbey, die een voorzet van Borna Sosa tegen de touwen kopte. Twee minuten later verdubbelde Steven Bergwijn in de counter de marge tegen de nummer acht van de 2. Bundesliga.

Het lukte Ajax niet om de 2-0 voorsprong tot de rust vast te houden. Een fout van Devyne Rensch leidde de aansluitingstreffer van de Duitse tegenstander in. Waar Ajax voor rust een sterke fase kende, speelde de ploeg van trainer John van 't Schip in de tweede helft weinig klaar. Vlak voor tijd kreeg Ajax bijna het deksel op de neus; een redding van Diant Ramaj en adequaat ingrijpen van Sosa voorkwamen de 2-2.

De selectie van Ajax keert na de wedstrijd tegen Hannover spoedig terug naar Amsterdam, waar de voorbereiding op de tweede seizoenshelft verdergaat. Ajax hervat de Eredivisie volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Kwartier voor het einde ben ik gestopt met kijken, zonde van mijn tijd. Ajax blijft Ajax, matig, zeer matig tot slecht. Als Ajax met deze spelers inclusief Berghuis, Taylor, Bergwijn, Rensch, misschien ook Brobbey de 2e seizoenshelft in gaat dan wordt alleen een 5/6e tot 8ste plaats het enige wat reëel is. De "miskopen" zijn zelfs net zo goed of slecht als de eerder genoemde spelers, treurig toch ? Er is geen enkele vooruitgang merkbaar. Helaas Ajax is verworden tot een hoopje schaamte.

Goku
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Hee resultaat telt...

KROTJE
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Goku, dit resultaat is geen resultaat zoals resultaat zou moeten zijn. Van Basten zei en zegt in zijn analyse dingen en situaties die de waarheid benaderen, hij zag en ziet de dingen bij Ajax heel goed. Dank voor je reactie.

Gusa
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Prima eerste helft, maar een veel te grote terugval in de tweede. Vooral als je meerekent dat Hannover de ploeg was die veel doorwisselde en Ajax maar 2 wissels toepaste.

Brigges
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

De tweede helft was zoals al het hele seizoen, waardeloos Het lijkt erop dat deze spelers niet fit genoeg zijn om 90 minuten voluit te gaan of de wil is er niet. Er moeten toch snel een paar versterkingen bijkomen anders wordt het maximaal nacompetitie voor de Conference League.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen