Ajax neemt duidelijk standpunt in over eventueel vertrek van Steven Bergwijn

7 januari 2024, 18:54
Foto: © Imago/ProShots

Ajax wil aanvoerder Steven Bergwijn liever niet in januari verkopen, zo heeft Voetbal International-journalist Lentin Goodijk begrepen van hoofdscout Kelvin de Lang van de Amsterdamse club. Er zou wat voorzichtige interesse voor Bergwijn zijn, maar de Amsterdammers lijken niet direct mee te willen werken aan een vertrek.

In een update van Voetbal International geeft Goodijk aan de hoofdscout van de Amsterdammers te hebben gesproken over een eventueel vertrek van Bergwijn: "We vroegen Kelvin de Lang ernaar en hij zei: het is onze aanvoerder. Die wil je niet in januari wegdoen", aldus Goodijk. Daardoor lijkt het duidelijk dat Ajax niet happig is om de buitenspeler deze transferwindow van de hand te doen, maar Goodijk denkt dat het aan de andere kant ook interessant kan zijn voor de Amsterdamse club: "Voor Ajax is het vanwege zijn financiële situatie in zekere zin ook aantrekkelijk. Hij heeft een stevig contract en je bent nog een afkoopsom aan het afbetalen."

Artikel gaat verder onder video

Fabrizio Romano wist onlangs te melden dat Bergwijn op het lijstje van West Ham United staat, maar de Duitse journalist Florian Plettenberg stelt dat een transfer van de Ajacied naar The Hammers totaal niet aan de orde is. Goodijk geeft aan dat hij ook niets af weet van concrete belangstelling: "Het is rond Bergwijn op dit moment niet echt concreet, als in dat Ajax daar een bod op heeft gekregen. Er is wel al langer interesse voor hem, ook vanuit andere landen. Hij heeft internationaal nog de naam en marktwaarde om naar een andere club te vertrekken", besluit de verslaggever van VI.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

Ze zullen bij Ajax wel beter weten, daarom blijft Ajax aanmodderen met zoals het nu gaat. Het punt is dat niet de concurrentie zo veel beter is dan Ajax m.u.v. het huidige PSV, maar Ajax is telkens veel slechter dan Ajax zou moeten zijn. Bergwijn voegt totaal geen meerwaarde aan Ajax toe.

Goku
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Neem aan dat je bedoeld de clubs die onder Ajax staan met "concurrentie" 🤔🤔🤔

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Met de concurrentie doel ik op alle clubs van de ED m.u.v. het huidige PSV, die club is momenteel ver voor op de rest van de overige clubs door goed bestuur, topscouting, goede visie, goed beleid van Stewart/Brandts, goed aan-/verkoopbeleid en dus ook navenant sportief. Ik schreef: "Ajax is slechter dan Ajax zou moeten zijn" m.a.w. als dit Ajax door omstandigheden niet zo slecht is, maar redelijkerwijs zo goed is als Ajax gewoon was dat Ajax de clubs vanaf plaats 2 tot/met ook die onder Ajax gewoon partij kon geven, die concurrenten dus. PSV is momenteel voor Nederlandse begrippen buitencategorie, vriend en vijand zijn daar over eens. PSV gaat ook door goede prestaties doorwinteren, de overige clubs faalden voor hun doelstellingen, incl. Ajax. Ik zou zeggen trek je eigen conclusie dan maar.

CG
Link gekopieerd!
    13
    + 1
avatar

Twee spelers zoals Jan van Halst en Jan Wouters moeten ze halen. Ook Tagliafico ! ! !

DRAAK72
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Opruimen deze speler Ajax onwaardig

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen