Ajax toont veerkracht tegen Heracles en legt druk bij AZ

27 januari 2024, 22:54   Bijgewerkt: 27 januari 2024, 23:00
Foto: © Imago

Ajax heeft mede door twee treffers van Brian Brobbey met 2-4 gewonnen bij Heracles Almelo. De thuisclub kwam snel op voorsprong, maar kon die weelde niet lang dragen. Na de 1-3 van Brobbey bracht de net ingevallen Mario Engels de spanning weer terug, maar Kristian Hlynsson voorkwam met zijn treffer een spannende slotfase.

Bij Ajax zat Jordan Henderson nog niet bij de wedstrijdselectie. Ook Steven Bergwijn ontbrak evenals Chuba Akpom en Josip Satulo. De Amsterdammers begonnen niet slecht aan de wedstrijd, maar het oude euvel van slechte verdedigende omschakeling brak de ploeg in de openingsfase weer eens op. Jannes Wieckhoff profiteerde als eerste door Jizz Hornkamp weg te steken. De spits, die nog in de Ajax-jeugd speelde, faalde vervolgens alleen voor Diant Ramaj niet en speelde de bal simpel langs de Ajax-doelman.

Artikel gaat verder onder video

Vier minuten later was het alweer gelijk via Brobbey. De spits kreeg voor de rust ook de beste kans om zijn ploeg op voorsprong te schieten, maar nadat de aanvaller Heracles-keeper Michael Brouwer al voorbij was, bleek de hoek om uit te scoren nét te lastig. De gasten hadden in de eerste helft het meeste balbezit terwijl de thuisclub loerde op de ruimte achter de Amsterdamse defensie. Opvallend was dat veel spelers uitgleden op het vooraf gesproeide kunstgrasveld, waar Ajax het de laatste jaren vaak lastig had.

Bij Heracles was Marko Vejinovic na de rust in de kleedkamer achtergebleven en zijn vervanger Thomas Bruns dwong vanaf de aftrap Ramaj meteen tot een redding. Het was meteen ook het enige gevaar van de thuisclub in deel twee. Ajax trok de teugels weer aan en kwam via treffers van Steven Berghuis en Brobbey kort na elkaar op 1-3. Tussen de Ajax-goals waren Bryan Limbombe en Mario Engels bij Heracles ingevallen. De snelle treffers leken de knock-out te zijn voor Heracles, maar Engels deed meteen wat terug. Zijn inzet werd door het bovenbeen van Jorrel Hato nog net geraakt waardoor Ramaj kansloos was.

Tijdens de door Ajax met 4-1 gewonnen heenwedstrijd scoorde Engels overigens ook al en hij was nu dicht bij een tweede treffer. Ramaj keerde zijn inzet echter bekwaam, zoals de Duitser dat ook deed na een schot van Hornkamp. Ook Brouwer kon zich onderscheiden op inzetten van Carlos Forbs, die speelde op de plaats van Bergwijn, Hlynsson en Taylor. Kansloos was de doelman van Heracles op een geplaatst schot van Hlynsson, die daarmee een spannende slotfase wist te voorkomen.

Ajax achterhaalt nu AZ in punten op de ranglijst en staat nu op drie punten van FC Twente dat morgen op bezoek gaat bij Feyenoord. Heracles blijft vijftiende in de Eredivisie het zal RKC wel een puntje dichterbij komen en Almere City FC niet verder uitlopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RichardMuller08
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Op de volgende

KingJacobus.
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik ben benieuwd of de media ook overuren gaan maken voor de gele kaart van brobbey, Denk het het niet. Wat een schande weer van de var.

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Wat??? Wat heeft een gele kaart te maken met de VAR? Jij weet duidelijk niks van de VAR af dus.

KROTJE
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

"Wat een schande weer van de var." Maar dat zagen wij afgelopen woensdag bij die overtreding van Wieffer op Lang toch al wat die VAR betreft ? Maak je niet druk om een Ajax wedstrijd man, ga naar bed.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen