Ajax verandert van gedachten: 'Transfer vanaf 15 miljoen euro tóch bespreekbaar'

30 januari 2024, 07:48   Bijgewerkt: 30 januari 2024, 08:13
Foto: © Imago

Ajax gaat in de laatste dagen van de winterse transferperiode mogelijk tóch nog afscheid nemen van Chuba Akpom (28). Waar de Amsterdammers eerdere toenaderingen voor de Engelse aanvaller nog afhielden, zou de club inmiddels willen meewerken aan een definitief vertrek. De Telegraaf weet te melden dat geïnteresseerde clubs minimaal vijftien miljoen euro op tafel moeten leggen.

Akpom kwam afgelopen zomer voor ruim veertien miljoen euro over van het Engelse Middlesbrough. In dienst van die club werd hij in het voorbije seizoen topscorer van het Championship, het tweede Engelse profniveau. In Amsterdam slaagde hij er nog niet in om een vaste basisplaats te veroveren; achtereenvolgens deden trainers Maurice Steijn, Hedwiges Maduro en John van 't Schip tot op heden twintig keer een beroep op de speler. Daarin wist hij negen keer te scoren.

Artikel gaat verder onder video

Waar een winters vertrek van Akpom eerst nog onbespreekbaar was, zou Ajax inmiddels van gedachten zijn veranderd. Daarbij gaat de sterke voorkeur wel uit naar een permanente verhuizing: "Clubs die de Engelsman willen huren, zijn kansloos, tenzij er een verplichte koopoptie in het contract wordt opgenomen", schrijft De Telegraaf. "De voorkeur van Ajax, dat een bedrag tussen de 15 en 20 miljoen euro verlangt, gaat uit naar directe verkoop", weet de ochtendkrant bovendien.

Drukke dagen
De transfermarkt sluit komende donderdag, 1 februari, om 23.59 uur. Ajax is momenteel bezig met één inkomende transfer: die van Julian Rijkhoff (Borussia Dortmund). Het laatste bod zou 1,5 miljoen euro bedragen, dat bedrag kan door bonussen verder oplopen en bovendien zouden de Duitsers ook een doorverkooppercentage krijgen. Volgens De Telegraaf verlangt Dortmund 'iets hogere bonussen en een hoger percentage', maar lijkt de transfer 'haalbaar'. Daarnaast hoopt Ajax rechtsback Jorge Sanchez nog definitief te verkopen aan FC Porto, dat hem reeds huurt en kan Anass Salah-Eddine, 'die in de Italiaanse belangstelling staat', mogelijk nog een huurtransfer maken.

Ervaring
Mocht ook Akpom nog vertrekken, dan zou Ajax bovendien de inkomsten uit die transfer willen aanwenden om nog een ervaren speler naar de Johan Cruijff ArenA te halen. In dat kader is met Jordan Henderson (33) natuurlijk al een belangrijke slag geslagen deze winter. "In dat opzicht valt vaak de naam van oud-Ajacied Nicolas Tagliafico (31), maar het salaris van de linksback van Olympique Lyon lijkt vooralsnog een probleem", weet De Telegraaf.

Doet Ajax er verstandig aan Akpom na een halfjaar alweer te verkopen?

Laden...
3885 stemmen
Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GabrielleX01
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Dus... Rijkhoff is zo goed als zeker binnen dan, of is er een goede wisselspits opgestaan bij Jong?

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    12
    + 1
avatar

Rijkhoff kan Akpom toch nooit vervangen ik zou hem niet verkopen stel dat Brobb wat overkomt !!!

Kramer
Link gekopieerd!
    22
    + 1
avatar

Dan heb je Bergwijn nog voor die positie. Vind Akpom zelf niets voor een voetballend Ajax, maar een goede voor plan B. Dat wilt de man alleen niet en ontevreden spelers heb je ook niets aan als je er een hoop geld voor kan krijgen.

Bei-uns-ist-alles-besser
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

20 wedstrijden 9 doelpunten, dan wordt een spits doorgaans een topspits genoemd. Waarom niet in bepaalde wedstrijden naast Brobbey zetten? Daar kunnen de verdedigers niets mee aanvangen.

Ensabella
Link gekopieerd!
    15
    + 1
avatar

Prima spits, maar geen "Ajax spits". Meevoetballen wil niet altijd lukken, waardoor hij niet goed in het systeem past. Zo iemand gun je speeltijd na een geweldig jaar op het 2e niveau in Engeland.

KROTJE
Link gekopieerd!
    27
    + 1
avatar

De transferbedoelingen van Ajax duizelen mij, ik kan het beleid daarachter niet (meer) volgen, maar ik ga er van uit dat zij bij Ajax het wel weten. Voorbeelden: Fitz-Jim terughalen, maar speelde gisteravond bij Jong, Salah Eddine die ongeschikt is door vasthouden, misschien nu huurtransfer, Unüvar bij Twente, Rijkhoff ten koste van alles terug halen, Martha als linksback, terwijl hij een vleugelspeler is, Tristan Gooyer te licht en ga zo maar door.... Wat gaat er nu met Sosa, Gaaie, Kaplan, Medic, Forbs, Tahirovic, Vos, Amourichi, Banel, Gorter gebeuren ? Wordt er nog serieus aandacht geschonken aan de doorstroming van de jonge spelers en zo ja aan welke spelers wordt er gedacht ? Kortom het lijkt wel een geordende chaos, kwantiteit in de breedte, maar kwaliteit niet in de hoogte.

Ensabella
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Een ervaren rot erbij zal wel verstandig zijn. Ik ben erg voorstander van het terughalen van Nico Tagliafico. Deze zal ook met luid gejuich ontvangen worden. Een speler met "grinta" in de achterhoede missen ze namelijk ook. Daarnaast heeft hij ook zijn hart aan Amsterdam verpand.

BENNINK24
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hij kan totaal niet in een team spelen , dus lekker weg doen !!!!

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Opruimen deze speler voeg niets toe

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen