Arne Slot noemt twee aankopen van Ajax die hij steeds beter vindt spelen

17 januari 2024, 07:58
Foto: © Imago

Arne Slot heeft in gesprek met Andy van der Meijde zijn licht laten schijnen over de selectie van Ajax. De Amsterdammers hebben volgens de trainer van Feyenoord betere spelers dan wordt verondersteld. Chuba Akpom en Josip Sutalo worden door Slot genoemd als zomeraankopen die het steeds beter gaat doen.

Feyenoord won dit seizoen met 0-4 bij Ajax. "Of ik had verwacht dat het zo makkelijk zou gaan tegen Ajax? Nee, dat had ik niet verwacht. Maar als je het eerste kwartier terugkijkt, ging het ook niet zo makkelijk. Toen wij één keer scoorden, klapte Ajax mentaal in elkaar. In die fase was Ajax mentaal niet heel sterk", blikt Slot terug in het YouTube-programma Bij Andy in de Auto.

Artikel gaat verder onder video

"Ik denk overigens dat Ajax veel betere spelers heeft dan iedereen roept", gaat Slot verder. "Dat zie je ook bij een enkeling terug sinds de nieuwe trainer er is. Dan zie je toch een aantal jongens waar mensen volgens mij wat positiever over worden. Of ik als Feyenoord-trainer daar voorbeelden van moet gaan geven, weet ik niet. Brobbey? Die hebben ze niet aangekocht. Van de aankopen denk ik dat er een aantal beter is gaan spelen. Zoals Akpom? Ja, onder meer. Ik denk ook dat Sutalo er iets beter uitziet. Dan ga ik toch weer namen noemen..."

Slot gelooft dat het team het individu goed maakt. "Dat probeer ik ook aan onze jongens over te brengen. Je hebt ook een trainer nodig die wat langer met die gasten aan de slag is. Maurice (Steijn, red.) heeft natuurlijk maar heel kort de tijd gehad. John van 't Schip is er nu ingestapt. Aan het begin zag je het dat voetbal een stukje leuker werd. De laatste weken werd het weer wat minder, maar ik denk dat Ajax in de tweede seizoenshelft een veel betere indruk gaat achterlaten dan in de eerste seizoenshelft."

Heeft Ajax een sterkere selectie dan wordt verondersteld?

Laden...
2058 stemmen
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Michael Nieuwenhuizen
Link gekopieerd!
    20
    + 1
avatar

Wie weet hoe spelers zich verder nog ontwikkelen? ik kan me nog goed herinneren goe slecht Martinez en Alvarez waren toen ze bij Ajax begonnen. Ze werden allebei als Miskoop beschouwd en werden uiteindelijk onmisbaar bij Ajax.

CG
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

,elf dat ik een fan was van Martinez en Alvarez. Ze hadden aanpassingsproblemen vooraf, maar dat ze erg goed zijn ben ik wel mee eens. Ook dat ik Tagliafigo erg mist ! !

svl
Link gekopieerd!
    9
    + 1
avatar

Bijzonder om te zien dat Slot blijkbaar niet mag praten over zijn tegenstanders. Het feit dat hij dat met respect doet, wil niet zeggen dat ie aan het solliciteren is. Eigenlijk al te triest dat ik het moet zeggen, maar is het niet een beetje hypocriet dat mensen met een accountje hier op een clubloze website, zitten te klagen over iemand die zn werk doet? Dit is geen FR12 of Ajaxshowtime, iedereen mag zn zegje doen. Lees ik ook te vaak bij sommige. Alsof ik als Feyenoordsupporter niks mag zeggen over Ajax, PSV etc? Reacties op een algemene website heeft echt geen zin als iedereen als een stel kleuters tof loopt te doen tegen elkaar. Mand.

gtsb
Link gekopieerd!
    7
    + 1
avatar

Precies svl. Daarom moet fc update eens in gaan grijpen ,wat het niet doet . Ze vinden het geweldig . Clicks en reacties is waar fc update om draait nu. Boulevard nieuws,nieuws over steeds dezelfde tv programma's het heeft vaak 0 met voetbal te maken . Of 10x een topic over hetzelfde onderwerp . Fc update is afgedwaald naar een bedenkelijk niveau de laatste tijd .

Speedy1
Link gekopieerd!
    21
    + 1
avatar

Slot laat een team in ieder geval aantrekkelijk voetbal spelen, dat deed hij bij AZ al en bij Feijenoord heeft hij toch iets heel moois neergezet. Zulke topspelers zijn het nu ook weer niet. M.a.w. hij laat spelers, maar vooral een team gewoon op het toppen van hun kunnen spelen en ook nog eens met volle inzet. Chapeau voor Slot en laat maar komen naar Ajax, dit soort trainers hebben we nodig.

Swiebertje
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Het woord van het jaar is HERCULES.

DeWitteBeer
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

Hercules was het make-up call voor de rest van de profclubs hoop ik. ergste van dit jaar vind ik het ontslag van Pascal Janssen, dit slaat echt nergens op! dit vind ik nog erger dan dat Hercules mijn clubje uitschakelde, die hadden een wake-up call echt nodig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen