Arne Slot walgt van vergelijking: 'Het is echt gênant dat je dat zegt'

25 januari 2024, 11:08   Bijgewerkt: 25 januari 2024, 11:13
Foto: © ESPN

Arne Slot is niet gediend van een vergelijking met Diego Simeone die werd gemaakt tijdens de persconferentie na Feyenoord - PSV. De trainer van Feyenoord noemde de vergelijking met de Atlético Madrid-trainer ‘gênant’.

Een aanwezige journalist zei dat het gedrag van Slot tijdens een opstootje in de slotfase van de wedstrijd hem deed denken aan Simeone. “Het is echt gênant dat je dat zegt. Dan zou ik je willen vragen om nog eens even de beelden te kijken. Ik heb gewoon met de armen over elkaar staan toekijken. Niet meer dan dat. Op het einde vroeg ik alleen: ‘Hebben we het over een ingooi of een vrije trap?’ Dat maakt nogal een verschil voor hoe mijn spelers zich moeten positioneren. Iedereen vloog erop, maar ik bleef met de armen over elkaar staan.”

Artikel gaat verder onder video

“Als jij mij graag wil framen, be my guest”, vervolgde Slot. “Maar het is echt zo totáál niet waar wat je nu zegt. Ik was volledig rustig en heb niet één keer wat tegen de vierde official of scheidsrechter gezegd. Ik heb niet met m’n armen gezwaaid, ik heb niet het publiek opgejut, dus ik leek niet eens op Simeone.”

Tijdens de persconferentie werd ook een vergelijking gemaakt met een andere toptrainer: José Mourinho. Slot kreeg de vraag of Feyenoord tegen PSV ‘een vleugje AS Roma, een vleugje Mourinho’ had. “Nou, ik denk dat het meer een vleugje Feyenoord is”, antwoordde hij. “Dit is waar Feyenoord al heel lang voor staat, ook onder mij: dat je alles doet om een wedstrijd te winnen. Daar hebben we ook een beetje onze opstelling op gemaakt en onze wissels op gekozen. We hadden spelers nodig die konden blijven lopen, als je tegen het goede positiespel van PSV speelt, met zoveel individuele kwaliteiten. Dan zul je ook zonder bal heel veel moeten lopen. Daar hebben we onze keuzes mede op gebaseerd.”

Bekijk de beelden van de persconferentie hieronder in onze videoplayer of via YouTube.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    3
    + 1
avatar

sjah valt wat van te zeggen gewoon helemaal niet op simeone en mourihno willen lijken..maar je hebt er nu wel tegen gespeelt..nu willen we zien wat je van die 2 overneemt..al kan t publiek opjutten bij feyenoord wel voor rellen zorgen denk ik

Oud keeper
Link gekopieerd!
    38
    + 1
avatar

Slot is niet eens zo’n nare man is fanatiek, dat mag. Wat ik wel een heel naar mannetje vind is die Luuk de Jong. Altijd ageren handjes in de lucht verongelijkt naar de scheids kijken. Heeeeel naar.

Performance
Link gekopieerd!
    28
    + 1
avatar

Luuk de Jong, zat vrijwel in elke jaszak van de verdedigers van Feyenoord, de enige aanvaller die er nog wat van bakte zijn Bakayoko en Til die mij positief zijn opgevallen in de aanval, Lozano en Noah Lang, de twee balvaardige maar meest irritante spelertjes zijn uit de wedstrijd gespeeld, Dest het lachertje van de avond, door een Rechtsback compleet gedeclasseerd , denk dat het heel veel heeft te maken met een bepaalde arrogantie van vele spelers die voor de volksclub als katalysator heeft gewerkt

Haags boefje
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

De pers, alias de opblazen. Zielig volk.

gtsb
Link gekopieerd!
    26
    + 1
avatar

De media is gewoon slecht . Staat je bovenaan ben je een god , kom je met veel weg. Presteer prima maar 2e ,gaan ze zoeken en zagen . Slot is gewoon een goeie coach . Altijd respectvol ,en netjes. Verwoord dingen heel goed . Maar heeft idd menselijke trekjes . En dan hem vergelijken met 2 gekkies . De wereld op zijn kop

jurgen😎
Link gekopieerd!
    18
    + 1
avatar

Gtsb je hebt altijd van die kneusjes we hebben er 2 hier op fcupdate die zodra het goed gaat niks zeggen over Slot maar zodra het minder gaat Slot van alles uitmaken. Mensen snappen niet dat een coach het spel uitzet met een tactiek maar de spelers de taktieken juist moeten uitvoeren.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen